Κόσμος

ΗΠΑ: Θλιβερό ορόσημο με περισσότερους από 500.000 νεκρούς από κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το θλιβερό ορόσημο των 500.000 νεκρών από την Covid-19, λίγες μόλις ημέρες προτού να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον πρώτο θάνατο από νέο κορονοϊό στη χώρα, στην κομητεία Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας.

Τα κρούσματα της πανδημίας ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια και οι νεκροί έφτασαν σήμερα το απόγευμα τους 500.054, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, μολονότι οι θάνατοι και οι νοσηλείες έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο, μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Περίπου το 19% των θανάτων σε όλον τον κόσμο καταγράφεται στις ΗΠΑ, ποσοστό δυσανάλογο αφού ο πληθυσμός της χώρας αντιστοιχεί στο 4% του παγκόσμιου

«Αυτοί οι αριθμοί είναι συγκλονιστοί», σχολίασε ο Δρ Άνθονι Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning America του δικτύου ABC News. «Αν το δείτε ιστορικά, τα έχουμε πάει χειρότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα και είμαστε μια ανεπτυγμένη, πλούσια χώρα», σημείωσε.

Ο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις πρόκειται να τιμήσουν τους νεκρούς σε μια εκδήλωση, αργότερα σήμερα στον Λευκό Οίκο. Μετά την ομιλία του προέδρου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει μια τελετή με αναμμένα κεριά. Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανακοίνωσε ότι για πέντε ημέρες οι σημαίες σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες.

Οι καμπάνες του Εθνικού Καθεδρικού Ναού της Ουάσινγκτον θα σημάνουν 500 φορές προς τιμή των θυμάτων και το γεγονός θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» και στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock
Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του Έμπολα - Ίσως να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε λίγους μήνες
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναπτύσσουν το εμβόλιο κατά του ιού, το οποίο θα μπορούσε να περάσει σε κλινικές δοκιμές, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας από το Κονγκό
Ανθρωπιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό μιας νέας επιδημίας Έμπολα που αφορά τον στελέχη «Bundibugyo», στη Ρουαμπάρα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για την ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον από τον καρκίνο: «Η οικογένειά μας δεν θα άντεχε χωρίς εκείνη»
«Έχει περάσει τόσα πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. Και ναι, ανυπομονούσε πολύ για αυτό το ταξίδι στην Ιταλία. Γι' αυτό χαίρομαι πραγματικά που όλα πήγαν τόσο καλά»
Χαμογελαστοί η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ