Κόσμος

ΗΠΑ: Την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα κάνει ο Τζο Μπάιντεν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

O Τζο Μπάιντεν θα κάνει σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου πριν από τρεις εβδομάδες, με το γεγονός να μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση για να ενθαρρύνει τον πληθυσμό να κάνει το ίδιο.

«Το κάνω αυτό για να δείξω στους ανθρώπους ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να τους χορηγηθεί το εμβόλιο όταν θα διατίθεται, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν», είχε δηλώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, λίγο αφότου του χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, στις 21 Δεκεμβρίου, σε νοσοκομείο του Νιούαρκ στο Ντέλαγουερ.

Η ομάδα του ανακοίνωσε ότι η δεύτερη δόση θα του χορηγηθεί επίσης μπροστά στις κάμερες, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Click4more: Εμβόλιο: Πόσο πιθανή είναι μια αλλεργική αντίδραση; Τι δείχνουν οι μέχρι τώρα έρευνες

Περισσότεροι από 374.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ και ο Μπάιντεν έχει χαρακτηρίσει παρωδία την διαδικασία διανομής των εμβολίων στη χώρα του, την οποία διοργάνωσε η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η μελλοντική κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι μάλλον θα προβεί στη διανομή όλων των δόσεων του εμβολίου κατά της COVID-19 που θα είναι διαθέσιμες παρά στην φύλαξη των μισών δόσεων για να τηρηθούν οι προθεσμίες για την λήψη της δεύτερης δόσης από αυτούς που έχουν ήδη λάβει την πρώτη.

Click4more: Κορονοϊός: Ποιοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά – Δείτε τον «Πίνακα Υπολογισμού Προσωπικού Ρίσκου»

Ο εκλεγμένος πρόεδρος, ο οποίος θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, “τάσσεται υπέρ της άμεσης διανομής των διαθέσιμων δόσεων και θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να βάζει φρένο στον εφοδιασμό με εμβόλια, προκειμένου περισσότερες δόσεις του εμβολίου να βρίσκονται στα χέρια Αμερικανών ήδη από τώρα”, δήλωσε την Παρασκευή στο CNN εκπρόσωπος της ομάδας του Μπάιντεν.

Περίπου 6,7 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19, πολύ λιγότεροι από τα 20 εκατομμύρια που προβλεπόταν για τα τέλη του 2020. Μέχρι στιγμής περίπου 22,1 εκατομμύρια δόσεις έχουν διανεμηθεί σε εθνικό επίπεδο, γεγονός το οποίο δείχνει την πρόκληση που παρουσιάζει η επιχείρηση αυτή όσον αφορά τα θέματα εφοδιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ διαπράττει «εξόντωση» στη Δυτική Όχθη και συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα, λένε ερευνητές του ΟΗΕ 
Νέα έκθεση της Ανεξάρτητης Διεθνούς Επιτροπής Έρευνας μιλά για κρατική πολιτική συντονισμένης βίας κατά αμάχων. Το Ισραήλ αναφέρεται σε «εκστρατεία παραπληροφόρησης»
Γάζα, ισραηλινή επίθεση
Μακρόν: Ανεπαρκή τα μέτρα στις διαδηλώσεις της 17ης Οκτωβρίου – Επικίνδυνη η 5η Νοεμβρίου, προειδοποίησε
Αναφορικά με τα μέτρα το Σάββατο (24.10.2026) ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι «η τάξη διατηρήθηκε» και ότι «η οργάνωση και η διορατικότητα» προστάτευσαν τους ανθρώπους και εγγυήθηκαν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία
Ο Μακρόν στη Μασσαλία
Πανηγυρίζει η Άγκυρα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και κάνει άνοιγμα προς την Αίγυπτο: «Διακηρύσσουμε την κυριαρχία μας στην Ανατολική Μεσόγειο»
Ο Νουμάν Κουρτουλμούς κάνει λόγο για κατάρρευση των «χαρτών της Σεβίλλης», ενώ επιχειρεί να εμφανίσει τη συμφωνία ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή
Τουρκολιβυκό μνημόνιο 5
Parcoursup, 28 μαθητές ανά τάξη και πανεπιστήμια: Τα 5 μέτρα του Σεμπαστιάν Λεκορνί για να κατευνάσει την οργή των μαθητών στη Γαλλία μετά τις διαδηλώσεις
Εκπρόσωποι των μαθητικών και φοιτητικών συνδικαλιστικών οργανώσεων συναντώνται το απόγευμα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Λεκορνί στο Ματινιόν
Επεισόδια στη Γαλλία