Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Το FBI περνά από «κόσκινο» την Εθνοφρουρά πριν από την ορκωμοσία Μπάιντεν

ΗΠΑ: Το FBI περνά από «κόσκινο» την Εθνοφρουρά πριν από την ορκωμοσία Μπάιντεν
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Οι Μυστικές Υπηρεσίες και το FBI ελέγχουν τα μέλη της Εθνοφρουράς για να διασφαλίσουν ότι δεν θα παρουσιάσουν κανέναν κίνδυνο στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μεθαύριο Τετάρτη (20/1). Αυτό δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (18/1), ο επικεφαλής του Γραφείου της Εθνοφρουράς.

Ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον, ο οποίος ηγείται του Γραφείου της Εθνοφρουράς, ρωτήθηκε από το CBS News αν οι στρατιωτικοί είχαν ελεγχθεί πριν από την άφιξή τους στην Ουάσινγκτον. «Σε συντονισμό με τις Μυστικές Υπηρεσίες και το FBI, όλοι οι στρατιωτικοί που έφτασαν πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο», απάντησε ο στρατηγός Χόκανσον.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εισβολή των οπαδών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, αποκαλύφθηκε ότι ορισμένοι διαδηλωτές είχαν δεσμούς -στο παρελθόν ή τώρα- με τον στρατό. 

Click4more: Βουλευτής του Τραμπ και συνωμοσιολόγος «έφαγε» άκυρο από το Twitter – Tης ανέστειλαν τον λογαριασμό

Στρατιωτικοί θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά των δρόμων, ενώ συρματοπλέγματα και σημαντικά οδοφράγματα έχουν ήδη τοποθετηθεί ενόψει της ορκωμοσίας την Τετάρτη του Τζο Μπάιντεν στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η οποία έχει γίνει αγνώριστη, καθώς έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο μετά την φονική εισβολή στο Καπιτώλιο.

Σε περίπου 25.000 ανέρχονται τα μέλη της Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον.

Σε πρόσφατη επιστολή τους στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων σημειώνουν ότι οι ταραχές της 6ης Ιανουαρίου ήταν «ασύμβατες με το κράτος δικαίου» και ζητούν από τους στρατιώτες «να αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τα ιδανικά του έθνους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις