Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΗΠΑ: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τζο Μπάιντεν έχει φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τζο Μπάιντεν έχει φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ζεύγους Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο έχει μια έκπληξη. Την φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και της Μελάνια

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης σήμερα, οι δημοσιογράφοι διέσχισαν έναν Λευκό Οίκο πλούσια διακοσμημένο και φωταγωγημένο για τα Χριστούγεννα, σε παραδοσιακό στιλ. Είδαν ένα αντίγραφο του Λευκού Οίκου φτιαγμένο από μελόψωμο με μπαχαρικά, ένα τραπέζι στρωμένο για το εορταστικό γεύμα, κάλτσες με τα ονόματα των εγγονιών των Μπάιντεν.

Ωστόσο αυτό που αναμφίβολα προσήλκυσε περισσότερο από όλα την προσοχή στη διακόσμηση, την επίβλεψη της οποίας είχε η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, είναι μικρές πινελιές που θυμίζουν τους προηγούμενους ενοίκους του Λευκού Οίκου.

Οι Μπάιντεν έβαλαν ένα κάδρο με μια φωτογραφία του ζεύγους Τραμπ ανάμεσα στις φωτογραφίες άλλων προεδρικών οικογενειών που στολίζουν ένα από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους. Από τη διακόσμηση αυτή δεν έλειψαν και ευχετήριες κάρτες που είχε υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Και αυτό παρά τον ανταγωνισμό μεταξύ του τέως και του νυν προέδρου. Ο Τζο Μπάιντεν δεν αναφέρει ποτέ το όνομα του προκατόχου του, τον οποίο αποκαλεί “ο άλλος”. Και ο Τραμπ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Μόλις εγκαταστάθηκαν στον Λευκό Οίκο, οι Τραμπ αγνόησαν ορισμένες συνήθεις τακτικές που σηματοδοτούν την ευγένεια στη μεταβίβαση της εξουσίας: δεν κάλεσαν τους προκατόχους τους για τσάι, και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν προσκάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα στην επίσημη τελετή για την ανάρτηση του επίσημου πορτραίτου του τελευταίου.

Ο Λευκός Οίκος επέμεινε πολύ στη συμμετοχή της Τζιλ Μπάιντεν στην προετοιμασία των γιορτών για το τέλος της χρονιάς, σημειώνοντας ότι η Πρώτη Κυρία ζήτησε επιπλέον στολίδια.

Ένας τρόπος για να φανεί η διαφορά από τη Μελάνια Τραμπ; Σύμφωνα με αποκαλύψεις που έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώην στενή συνεργάτης της, η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ δεν χαιρόταν ιδιαίτερα με αυτές τις προετοιμασίες και φέρεται να είχε πει: “Ποιος νοιάζεται γι αυτά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τη διακόσμηση;”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις