Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΗΠΑ – Τουρκία: Η σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου στη συνάντηση Τζέικ Σάλιβαν – Ιμπραήμ Καλίν

ΗΠΑ – Τουρκία: Η σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου στη συνάντηση Τζέικ Σάλιβαν – Ιμπραήμ Καλίν

Συνάντηση είχαν ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο συζήτησαν τη σημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, οι δύο σύμβουλοι ΗΠΑ και Τουρκίας «αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον Νότιο Καύκασο, καθώς και τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Συμφώνησαν για τη σημασία του συνεχιζόμενου διαλόγου για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο κ. Σάλιβαν εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεργασία στο Αφγανιστάν και υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες που θα διασφαλίσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα συνεχίσει να ρέει ανεμπόδιστα προς τους Αφγανούς που την έχουν ανάγκη. Παράλληλα, οι δύο σύμβουλοι συζήτησαν τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η πανδημία και η απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις