Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: «Τσιμπάει» η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν μετά το ιστορικό χαμηλό

ΗΠΑ: «Τσιμπάει» η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν μετά το ιστορικό χαμηλό

Αύξηση κατά 6% σημείωσε η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση. Προηγουμένως, βέβαια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε βρεθεί στα… τάρταρα!

Πλέον, η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν είναι στο 42%, ύστερα από μόλις μια εβδομάδα μετά το ιστορικό χαμηλό που κατέγραψε. Αυτό έδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του Reuters. Η διήμερη δημοσκόπηση κατέγραψε, πάντως, ότι το 52% του δείγματος αποδοκιμάζει το έργο του προέδρου των ΗΠΑ.

Η δημοτικότητα του Μπάιντεν βρίσκεται κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία ότι οι Δημοκρατικοί οδεύουν να χάσουν τον έλεγχο τουλάχιστον του ενός από τα δύο σώματα του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει βρεθεί αντιμέτωπος φέτος με ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνέβαλε να αυξηθούν οι τιμές των καυσίμων στις αγορές, την ώρα που οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προσκόμματα εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά την κομματική συσπείρωση, στις τάξεις των υποστηρικτών των Δημοκρατικών η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν αυξήθηκε στο 78%, από το 72% όπου είχε φθάσει την περασμένη εβδομάδα. Στην αντίπερα όχθη, μόλις το 12% των Ρεπουμπλικάνων εγκρίνει τις επιδόσεις του προέδρου στο αξίωμα.

Η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα ήταν σε επίπεδο συγκρίσιμο με αυτή του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε κατακρημνιστεί στο 33% τον Δεκέμβριο του 2017.

Η δημοσκόπηση των Ipsos/Reuters διενεργήθηκε στα αγγλικά, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005 Αμερικανών ψηφοφόρων σε όλες τις ΗΠΑ. Στο δείγμα συμπεριλαμβάνονταν 435 πρόσωπα που δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και άλλα 371 που δήλωσαν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις