Κόσμος

ΗΠΑ: Βανδαλισμοί στα σπίτια της Νάνσι Πελόσι και του Μιτς ΜακΚόνελ

Άγνωστοι βανδάλισαν στις ΗΠΑ τα σπίτια της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ. Νωρίς την Παρασκευή το πρωί άγνωστοι βανδάλισαν ένα σπίτι στο Σαν Φρανσίκο που ανήκει στην Πελόσι, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Άγνωστοι δράστες έγραψαν με σπρέι στην πόρτα του γκαράζ και άφησαν ένα κεφάλι γουρουνιού στο πεζοδρόμιο”, ανακοίνωσε η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο. Εξάλλου στο σπίτι του ΜακΚόνελ στο Κεντάκι άγνωστοι έγραψαν το σύνθημα “πού είναι τα λεφτά μου;”.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν εν μέσω πολιτικής διαμάχης στο Κογκρέσο για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους Αμερικανούς που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Την Τρίτη η Βουλή των Αντιπροσώπων, οπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, ψήφισε υπέρ της αύξησης της βοήθειας που θα λάβουν οι Αμερικανοί από τα 600 δολάρια στα 2.000.

Η πρόταση υιοθετήθηκε στη Βουλή με τη στήριξη περισσότερων από 40 Ρεπουμπλικάνων. Όμως η Γερουσία, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν ενέκρινε τη πρόταση, παρά την προτροπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

“Η Γερουσία δεν θα εκφοβιστεί να δώσει περισσότερα δανεικά στα χέρια των πλούσιων φίλων των Δημοκρατικών που δεν έχουν ανάγκη βοήθεια”, δήλωσε ο ΜακΚόνελ την Τετάρτη. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής επικρίνει τις προσπάθειες των Δημοκρατικών να αυξηθεί το ποσό που θα δοθεί ως βοήθεια στους Αμερικανούς λέγοντας ότι “απλώς δεν είναι η σωστή προσέγγιση” και επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για “σοσιαλισμό για πλούσιους”.

Σε ανακοίνωσή του χθες Σάββατο μετά το επεισόδιο του βανδαλισμού ο ΜακΚόνελ εξέφρασε την εκτίμησή του για όλους τους κατοίκους του Κεντάκι που συμμετείχαν στη δημοκρατική διαδικασία “είτε συμφωνούν μαζί μου είτε όχι”. “Αυτό είναι διαφορετικό”, τόνισε. “Ο βανδαλισμός και η πολιτική του εκφοβισμού δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας”. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1