Κόσμος

ΗΠΑ: Χάκερς “εισέβαλαν” στα e-mails κορυφαίων Ρεπουμπλικανών, στις ενδιάμεσες εκλογές

Η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή για το Κογκρέσο (NRCC), το όργανο που συντονίζει τις προεκλογικές εκστρατείες του κόμματος για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών, όπως παραδέχτηκε σήμερα ένας εκπρόσωπός της.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η NRCC επιβεβαιώνει ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από άγνωστη οντότητα. Προέχει πάνω απ’ όλα η κυβερνοασφάλεια των δεδομένων της Επιτροπής και, μαθαίνοντας για την εισβολή, η NRCC ξεκίνησε αμέσως εσωτερική έρευνα και ενημέρωσε το FBI που τώρα ερευνά την υπόθεση”, είπε ο Ίαν Πράιορ, ένας εκπρόσωπος του οργάνου. “Για να προστατευτεί η έρευνα αυτή, η NRCC δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο για το θέμα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Politico, που αποκάλυψε πρώτο την υπόθεση, οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τεσσάρων κορυφαίων συνεργατών της Επιτροπής μπορεί να εκτέθηκαν. Η επίθεση αυτή αποκαλύφθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Ωστόσο, ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπως ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, και ο επικεφαλής της πλειοψηφίας, Κέβιν Μακάρθι, δεν είχαν ενημερωθεί και πληροφορήθηκαν το θέμα μόνο όταν επικοινώνησε μαζί τους ο ενημερωτικός ιστότοπος.

Άλλοι αξιωματούχοι είπαν στο Politico ότι δεν αποκάλυψαν αμέσως την επίθεση επειδή δεν ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο την έρευνα του FBI.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε εκλογές καλεί ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Μιχαΐλο Φέντοροφ - Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν «αβεβαιότητα» για Ζελένσκι
«Πρέπει να βρούμε έναν νόμιμο, ασφαλή και ρεαλιστικό μηχανισμό που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκαταστήσει μια απολύτως δημοκρατική διαδικασία»
Φεντεροφ
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
10
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek