Κόσμος

ΗΠΑ: Χάκερς “εισέβαλαν” στα e-mails κορυφαίων Ρεπουμπλικανών, στις ενδιάμεσες εκλογές

Η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή για το Κογκρέσο (NRCC), το όργανο που συντονίζει τις προεκλογικές εκστρατείες του κόμματος για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών, όπως παραδέχτηκε σήμερα ένας εκπρόσωπός της.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η NRCC επιβεβαιώνει ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από άγνωστη οντότητα. Προέχει πάνω απ’ όλα η κυβερνοασφάλεια των δεδομένων της Επιτροπής και, μαθαίνοντας για την εισβολή, η NRCC ξεκίνησε αμέσως εσωτερική έρευνα και ενημέρωσε το FBI που τώρα ερευνά την υπόθεση”, είπε ο Ίαν Πράιορ, ένας εκπρόσωπος του οργάνου. “Για να προστατευτεί η έρευνα αυτή, η NRCC δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο για το θέμα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Politico, που αποκάλυψε πρώτο την υπόθεση, οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τεσσάρων κορυφαίων συνεργατών της Επιτροπής μπορεί να εκτέθηκαν. Η επίθεση αυτή αποκαλύφθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Ωστόσο, ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπως ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, και ο επικεφαλής της πλειοψηφίας, Κέβιν Μακάρθι, δεν είχαν ενημερωθεί και πληροφορήθηκαν το θέμα μόνο όταν επικοινώνησε μαζί τους ο ενημερωτικός ιστότοπος.

Άλλοι αξιωματούχοι είπαν στο Politico ότι δεν αποκάλυψαν αμέσως την επίθεση επειδή δεν ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο την έρευνα του FBI.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η μεταναστευτική κρίση στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Η Ελλάδα στις 22 χώρες που πιέζουν την Ισπανία για αυστηρότερα μέτρα – Ο Σάντσεθ εν μέσω αντιδράσεων ανέβασε summer playlist
Η έκρυθμη κατάσταση στον ισπανικό θύλακα ανοίγει μέτωπο στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 22 ηγέτες, ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς ελέγχων στη Σένγκεν - Για «εγωιστική» και «παράνομη» στάση κάνει λόγο ο Πέδρο Σάντσεθ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα
Ο Τραμπ απειλεί ξανά με «πολύ δυνατά πλήγματα» στο Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ σχεδιάζουν χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές
«Θα τους χτυπήσουμε πολύ δυνατά και, κάποια στιγμή θα πουν "δεν μπορούμε άλλο"», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ - Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από βλήμα στα ανοικτά του Ομάν
Ντόναλντ Τραμπ