Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: Χάος στο Μανχάταν μετά από πρόσκληση influencer – Άγρια επεισόδια για μια κονσόλα

ΗΠΑ: Χάος στο Μανχάταν μετά από πρόσκληση influencer – Άγρια επεισόδια για μια κονσόλα

Απίστευτες σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (4.8.2023) στην κεντρική πλατεία του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, όταν εξαγριωμένη νεαροί ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης για μια… κονσόλα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας influencer, o Kai Cenat, ανακοίνωσε ότι θα χαρίσει πέντε παιχνιδοκονσόλες, υπολογιστές, μικρόφωνα και άλλα αξεσουάρ gaming στο Union Square Park στο Μανχάταν.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει όσα θα ακολουθούσαν. Μέσα σε λίγα λεπτά πάνω από 1000 νεαροί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει.

Οι νεαροί άρχισαν να τσακώνονται, να εκτοξεύουν αντικείμενα και να χτυπούν ο ένας τον άλλον. Κάποιοι είχαν μαζί τους πυροτεχνήματα που εκτόξευσαν κατά των αστυνομικών, ενώ έστησαν και οδοφράγματα με κάδους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Kai Cenat ήταν μεταξύ πολλών ατόμων που συνελήφθησαν και θα αντιμετωπίσει δύο κατηγορίες για υποκίνηση ταραχών και παράνομη συγκέντρωση.

Οι νεαροί άρχισαν να συγκεντρώνονται στις 13.00 το μεσημέρι, όταν όμως ξεκίνησαν τα πρώτα επεισόδια ο Cenat μέσα από ένα όχημα κοντά στην πλατεία Union Square είπε: «Ρίχνουν δακρυγόνα εκεί έξω. Δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα μέχρι να υπάρξει ασφάλεια. Ο καθένας για τον εαυτό του, γιατί γίνεται πόλεμος εκεί έξω φίλε».

Στο σημείο έσπευσαν περίπου 1.000 αστυνομικοί και ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Νέας Υόρκης, Τζέφρι Μάντρεϊ, δήλωσε: «Έχουμε συναντήσει τέτοια πράγματα στο παρελθόν, αλλά ποτέ σε τέτοιο επίπεδο επικινδυνότητας, όπου οι νέοι δεν υπακούνε στις εντολές μας». Και πρόσθεσε: «Υπήρχαν άνθρωποι που περπατούσαν με φτυάρια, τσεκούρια και άλλα εργαλεία. Επιπλέον, άναβαν πυροτεχνήματα. Τα πετούσαν προς την αστυνομία και τα πετούσαν ο ένας στον άλλο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις