Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΗΠΑ: Υποχρεωτική η μάσκα για όλους στην Ουάσινγκτον

ΗΠΑ: Υποχρεωτική η μάσκα για όλους στην Ουάσινγκτον

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον αυστηροποίησε χθες Τετάρτη τους κανόνες αναφορικά με τη χρήση μάσκας στην αμερικανική πρωτεύουσα, ζητώντας από τους κατοίκους να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν βγαίνουν από το σπίτι τους, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

“Οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους εφόσον είναι πιθανό να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους”, εξήγησε η Μιούριελ Μπόουζερ δήμαρχος της Ουάσινγκτον ανακοινώνοντας το μέτρο, με το σύνθημα “Είναι απλό, όταν βγαίνετε από το σπίτι πρέπει να φοράτε μάσκα”.

click4more: ΗΠΑ: Ξανά πάνω από 1.000 νεκροί από κορονοϊό σε ένα 24ωρο!

“Πρέπει να φοράτε μάσκα διότι δεν γνωρίζετε αν μπορείτε να τηρήσετε το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης”, πρόσθεσε η δημοκρατική δήμαρχος.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα για όσους αθλούνται στο ύπαιθρο και βρίσκονται μακριά από άλλους ανθρώπους.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπως και στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνεται ραγδαία, αν και προς το παρόν η Ουάσινγκτον έχει γλιτώσει από τα χειρότερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις