Κόσμος

Ιράκ: 8 οι νεκροί από την επίθεση της Τουρκίας σε νοσοκομείο – Στόχος ήταν τραυματισμένος Κούρδος μαχητής

Ο απολογισμός των θυμάτων από την τουρκική αεροπορική επιδρομή εναντίον κλινικής στην περιοχή Σίντζαρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, όπου νοσηλευόταν ένα μέλος της οργάνωσης ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), αυξήθηκε σήμερα, και από τους τρεις νεκρούς ανήλθε στους οκτώ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Ο αριθμός των μαρτύρων του τουρκικού βομβαρδισμού είναι οκτώ: τέσσερις εργαζόμενοι της κλινικής και τέσσερις μαχητές της 80ής ταξιαρχίας» του συνασπισμού του Χασντ αλ-Σάαμπι, ανακοίνωσε η διοίκηση της πόλης Σίντζαρ, πρωτεύουσας της ομώνυμης περιφέρειας όπου πραγματοποιήθηκε η επιδρομή.

Σύμφωνα με τοπική πηγή, η επιδρομή διεξήχθη «με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών».

Η 80ή ταξιαρχία του Χασντ αλ-Σάαμπι, ένας συνασπισμός ένοπλων οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στο ιρακινό κράτος, πρόσκειται στο ΡΚΚ. Η ταξιαρχία αυτή αποτελείται από μέλη των Γιαζίντι, μειονότητας που υπέστη διωγμούς από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από το 2014, και της οποίας η Σίντζαρ είναι το προπύργιο.

Σε αυτή την ίδια περιοχή, αλλά και στο γειτονικό ιρακινό Κουρδιστάν, το ΡΚΚ, οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Τουρκία, διαθέτει ορμητήρια τα οποία βομβαρδίζονται τακτικά από την Άγκυρα.

click4more: Η Τουρκία βομβάρδισε νοσοκομείο για να σκοτώσει αντάρτη του PKK!

Μια πρώτη τουρκική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα στην πόλη Σίντζαρ προκάλεσε τον θάνατο ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της 80ής ταξιαρχίας.

Ανώτερο στέλεχος του ΡΚΚ, μέλος και αυτό των μειονότητας Γιαζίντι, είχε τραυματιστεί και διακομισθεί στην κλινική που βομβαρδίστηκε την Τρίτη. Σύμφωνα με τοπική πηγή, δεν περιλαμβάνεται στους 8 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην επιδρομή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού ειδησεογραφικού ιστότοπου, η Τουρκική επίθεση στην κλινική ήταν τριπλή: Η τρίτη έγινε την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές είχαν σπεύσει για να περιθάλψουν τους τραυματίες των προηγούμενων δύο επιθέσεων…

Η Βαγδάτη καταγγέλλει τακτικά τις παραβιάσεις της ιρακινής εθνικής κυριαρχίας. Η ιρακινή διπλωματία έχει καλέσει επανειλημμένα τον Τούρκο πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση του Ιρακινού πρωθυπουργού Μουσταφά αλ-Καζίμι δεν έχει αντιδράσει στις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη Σίντζαρ από τον Τούρκο γείτονά της.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι