Κόσμος

Ιράκ: Επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα – Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τραγική είναι η κατάσταση στο Ιράκ με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ακόμη 9.189 κρούσματα κορονοϊού (μετά από 48.604 τεστ), αριθμός άνευ προηγουμένου, ενώ υπέκυψαν άλλοι 31 ασθενείς.

Επίσημα ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Μέσης Ανατολής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 17.444 νεκρούς επί συνόλου 1.406.289 μολύνσεων από την εκδήλωσή της στην ιρακινή επικράτεια, τον Φεβρουάριο του 2020.

Το υπουργείο Υγείας «επιβεβαιώνει ότι η επιδημιολογική κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνη (…) οι μολύνσεις αυξάνονται ταχύτατα σε αυτό το κύμα», ανέφερε σε δελτίο Τύπου του, επιρρίπτοντας ευθύνες στους πολίτες που αψηφούν τα μέτρα και δεν παίρνουν σοβαρά την υγειονομική κρίση, απευθύνοντας έκκληση στον πληθυσμό να εμβολιαστεί.

Στο κράτος των περίπου 38 εκατομμυρίων κατοίκων είχαν χορηγηθεί μέχρι χθες 1.001.180 δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 (σχεδόν 38.000 τις προηγούμενες ώρες).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Το βίντεο που θεραπεύει τους ΑΙ Γκόλντμπεργκ, Ντε Νίρο και Ρόμπερτς και η συνομιλία με τον Ρούζβελτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστράτευσε ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να σατιρίσει τους επικριτές του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνομίλησε με το ψηφιακό ολόγραμμα του Θεόδωρου Ρούζβελτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ γιατρός με τη χρήση ΑΙ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ