Κόσμος

Ιράκ: Βομβιστικές επιθέσεις με στόχο περιφερειακό συμβούλιο – 8 νεκροί

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Ιράκ από διαφορετικές βομβιστικές επιθέσεις, εκ των οποίων οι δύο είχαν στόχο μέλη περιφερειακού συμβουλίου στα βόρεια της χώρας, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές κι οι αρχές ασφαλείας.

Στην επαρχία της Νινευή, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μοσούλη, πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένα μέλος του τοπικού περιφερειακού συμβουλίου, ο Μοχάμεντ Ομπάιντ Σουλτάν κι ένας από τους γιούς του έχασαν τη ζωή τους, όταν εξερράγη βόμβα κατά τη διέλευση της οχηματοπομπής τους, ενώ ο πρόεδρος του ιδίου συμβουλίου Σάαντ Άλι Σουβάιτ διέφυγε ενός παρόμοιου κτυπήματος, από το οποίο τραυματίσθηκαν τέσσερις από τους σωματοφύλακές του.

Και ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νινευή, στρατηγός Χάλεντ αλ Χαμντάνι, διέφυγε άλλης έκρηξης βόμβας, από την οποία τραυματίσθηκαν τρεις σωματοφύλακές του.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στην ίδια επαρχία, ενώ δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην ίδια τη Μοσούλη.
Στη Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης, ένοπλοι σκότωσαν τον αντισυνταγματάρχη Ιγιάντ αλ Σαμαράγιε και τραυμάτισαν δύο σωματοφύλακές του κοντά σε τέμενος.

Τέλος, δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και τρεις τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας κοντά σε εστιατόριο στη Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιράκ: Τους 38 έφτασαν οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε καφενείο

Άλλοι 17 νεκροί σε δύο νέες επιθέσεις στο Ιράκ

Ο Πούτιν ενισχύει τις σχέσεις του με Ιράκ και Κίνα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ με πέντε νεκρούς

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράκ: Μπλακάουτ εν μέσω ακραίου καύσωνα
Μαζική διακοπή ρεύματος βύθισε το Ιράκ στο σκοτάδι, καθώς η χώρα βιώνει θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50°C, προκαλώντας ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας
Ηλεκτρικοί υποσταθμοί
Η νέα τεχνητή νοημοσύνη του Truth Social διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Τραμπ – «Προτιμά» τον Μπαράκ Ομπάμα
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του κοινωνικού δικτύου του Ντόναλντ Τραμπ, Truth Social, αμφισβητεί επανειλημμένα τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ