Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ιράν: Απεργία πείνας… τέλος για την Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ

Ιράν
Φωτογραφία από: Youtube

Η φυλακισμένη Βρετανοϊρανή υπάλληλος οργάνωσης αρωγής στο Ιράν, σταμάτησε την απεργία πείνας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σύζυγός της.

Η Βρετανοϊρανή υπάλληλος οργάνωσης αρωγής Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ σταμάτησε την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στην Τεχεράνη, στο Ιράν, με στόχο να ασκήσει πιέσεις για την αποφυλάκισή της, δήλωσε σήμερα στο BBC ο σύζυγός της.

Οι εξελίξεις στο Ιράν

Η Ζαγαρί-Ράτκλιφ, η οποία είναι project manager στο Ίδρυμα Thomson Reuters, είχε ξεκινήσει την απεργία πείνας πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Συνελήθη τον Απρίλιο του 2016 σε αεροδρόμιο της Τεχεράνης ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Βρετανία μαζί με την κόρη της έπειτα από οικογενειακή επίσκεψη στο Ιράν και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών κατηγορούμενη για τον σχεδιασμό ανατροπής του θεοκρατικού κατεστημένου του Ιράν.

Η οικογένειά της και το Ίδρυμα, μια φιλανθρωπική οργάνωση η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από το Thomson Reuters και το Reuters News, αρνούνται την κατηγορία.

Ο Ρίτσαρντ Ράτκλιφ, ο σύζυγός της, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι μίλησε σήμερα με την σύζυγό του και ότι σταματάει την απεργία πείνας.

“Αποφάσισε να τερματίσει την απεργία πείνας. Μου είπε μάλιστα ότι το πρωί έφαγε πρωινό”, είπε ο σύζυγός της. Ο Ράτκλιφ, ο οποίος σταματάει και εκείνος την απεργία πείνας που έκανε, είπε ότι η διαμαρτυρία τους συνέβαλε στο να δοθεί δημοσιότητα στην υπόθεση.

“Στο Ιράν η ιστορία μας πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με πριν και έχει γίνει συνείδηση ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις