Κόσμος

Ιράν εναντίον Τραμπ: Παράνομο να χαρακτηρίζει τρομοκράτες τους «Φρουρούς της Επανάστασης»

Η Τεχεράνη βλέπει πίσω από την κίνηση Τραμπ την διευρυνόμενη «επιρροή του Ιράν στη Μέση Ανατολή».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να χαρακτηρίσει το σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν ξένη τρομοκρατική οργάνωση αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και είναι παράνομη.

“Καμία άλλη χώρα δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα να χαρακτηρίσει τρομοκρατικές τις ένοπλες δυνάμεις μιας άλλης χώρας… Η επιρροή του Ιράν στη Μέση Ανατολή και οι επιτυχίες που καταγράφει στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι οι λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτόν τον χαρακτηρισμό” αναφέρει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να επικαλείται κάποιον αξιωματούχο ειδικά.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ξένη τρομοκρατική οργάνωση τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, ένα άνευ προηγουμένου βήμα που αυξάνει την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ