Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιράν: Επιθέσεις αυτοκτονίας – Πυροβολισμοί και εκρήξεις – Πανικός στην Τεχεράνη

Πηγή instagram - isna news
Πηγή instagram - isna news

Άνοιξαν πυρ κατά επισκεπτών στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, μια γυναίκα-καμικαζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί. Ο ένας κατάπιε κυάνιο για να μην συλληφθεί. Ταυτόχρονη επίθεση σημειώθηκε στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Μια πρωτοφανής επίθεση σημειώθηκε στην Τεχεράνη. Ήταν διπλή και συντονισμένη σε δυο σημεία – σύμβολα για τη χώρα, το κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του ιδρυτή της ισλαμικής δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο ιρανικό κοινοβούλιο έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους, ενώ κρατούν τέσσερις ομήρους. Πριν λίγη ώρα μάλιστα η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες εντός του κοινοβουλίου υπήρξε και επίθεση από καμικάζι ο οποίος ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars στην περιοχή του μαυσωλείο του Αγιατολαχ Χομεϊνί τέσσερις τρομοκράτες άνοιξαν πυρ. Από τα πυρά έπεσε νεκρός ένας κηπουρός του μαυσωλείου, ενώ τραυματίστηκαν αρκετοί επισκέπτες του χώρου.

Άνδρες της ασφάλειας άνοιξαν πυρ κατά των ενόπλων. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ένας από τους δράστες, πιθανόιτατα γυναίκα, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί. Ένας από τους ενόπλους σκοτώθηκε από τα πυρά των ανδρών ασφαλείας, ενώ ένας ακόμη κατάπιε ένα χάπι με κυάνιο και αυτοκτόνησε για να αποφύγει τη σύλληψη.Σύμφωνα με το Fars οι δυνάμεις ασφαλείας έχει συλλάβει μια γυναίκα η οποία ήταν επίσης ζωσμένη με εκρηκτικά ωστόσο δεν κατάφερε να τα πυροδοτήσει.

 

Την ίδια ώρα ένας ένοπλος ή ένοπλοι άνοιγαν πυρ στο Κοινοβούλιο. Από τα πυρά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους, υπάρχουν τραυματίες, ενώ γίνεται λόγος και για ομήρους.

Άλλες πληροφορίες αναφέρονται σε τρεις ενόπλους, ενώ γίνεται λόγος για τη σύλληψη ενός από τους δράστες.

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών

 

 

 Το κοινοβούλιο απέχει περί τα είκοσι χιλιόμετρα από το μαυσωλείο του Χομεϊνί. Το Ιράν είναι σύμμαχος του συριακού καθεστώτος απέναντι στους σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και το Ισλαμικό Κράτος.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε