Κόσμος

Ιράν: Καθησυχαστικός ο Χαμενεϊ – “Δεν θα υπάρξει πόλεμος με τις ΗΠΑ”

Δεν θα υπάρξει πόλεμος με τις ΗΠΑ, παρά την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον, διαβεβαίωσε απόψε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Η δήλωση αυτή, που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση του Ιράν, έγινε σε ανώτατους αξιωματούχους της χώρας. Ο Χαμενεΐ επανέλαβε επίσης ότι το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες μια νέα συμφωνία για το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμά του.

“Δεν θα υπάρξει κάποιος πόλεμος. Το ιρανικό έθνος επέλεξε το μονοπάτι της αντίστασης”, είπε ο Χαμενεΐ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 88
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 186
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες