Κόσμος

Ιράν: Ο κηπουρός πίσω από τη δολοφονία του σκηνοθέτη Μερτζουί και της συζύγου του

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Ιρανού σκηνοθέτη Νταριούς Μερτζουί, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 15 Οκτωβρίου μαζί με τη σύζυγό του στο σπίτι τους κοντά στην Τεχεράνη.

«Ο βασικός ύποπτος είχε εργασθεί ως κηπουρός στην βίλα του Μερτζουί και ήταν οργισμένος μαζί του για οικονομικούς λόγους», εξήγησε Ιρανός δικαστικός αξιωματούχος της επαρχίας Αλμπόρζ, κοντά στην Τεχεράνη, διευκρινίζοντας ότι ο σκηνοθέτης χρωστούσε 300 εκατομμύρια ριάλια (περί τα 600 ευρώ) στην πρώην υπάλληλό του.

Ο Νταριούς Μερτζουί, πρωτοπόρος του ιρανικού κινηματογράφου, δολοφονήθηκε με μαχαίρι σε ηλικία 83 ετών στις 15 Οκτωβρίου μαζί με την σύζυγό του Βαχιντέχ Μοναμαντιφάρ, σεναριογράφο 54 ετών, στην κατοικία τους στο Καράτζ, κοντά στην ιρανική πρωτεύουσα.

Συνολικά, τέσσερις άνθρωποι ενέχονται στις δολοφονίες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις διείσδυσαν στην κατοικία του σκηνοθέτη και τον μαχαίρωσαν στον λαιμό την ώρα που έβλεπε τηλεόραση. Η σύζυγός του δολοφονήθηκε στο δωμάτιό της, σύμφωνα με την ιρανική δικαιοσύνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί - «Προσευχήθηκα για να έχω τη δύναμη να σηκώσω τον σταυρό της αδικίας»
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου και θα μας αποκαλύψει ποια ήταν η καθημερινότητα του πρώην Προέδρου μέσα στην φυλακή
Ο Νικολά Σαρκοζί
Εμανουέλ Μακρόν: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία γιατί εκείνη δεν επιδιώκει την ειρήνη»
Ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Λονδίνο τη Δευτέρα για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς και τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ για να μιλήσουν για θέματα του πόλεμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
μακρόν
Η Σουηδία «κυνηγάει» ρωσικά υποβρύχια «σχεδόν κάθε εβδομάδα» – Ψυχροπολεμικό κλίμα στα νερά της Βαλτικής
Το σουηδικό ναυτικό καταγράφει αυξανόμενη ρωσική δραστηριότητα στη Βαλτική και προετοιμάζεται για ακόμη πιο επιθετική παρουσία, μόλις ο πόλεμος στην Ουκρανία παγώσει
Ένα ρωσικό υποβρύχιο