Κόσμος

Ιράν: “Οι ΗΠΑ είναι πιο μόνες ποτέ εναντίον μας”

Οι ΗΠΑ είναι "πιο μόνες από ποτέ εναντίον του ιρανικού λαού" δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, μετά την ομιλία που εκφώνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ιρανός πρόεδρος επισήμανε ότι η διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να ανακληθεί από μονάχα μια χώρα. Στο μεταξύ υπογράμμισε ότι η Τεχεράνη τηρεί τις δεσμεύσεις της σε όλες τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει, αποδοκιμάζοντας τον Τραμπ που την χαρακτήρισε ατίθασο κράτος.

“Οι ΗΠΑ θα απομονωθούν”

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ στέκονται ενάντια σε μια συμφωνία της διεθνούς κοινότητας και θα απομονωθούν.

Επιπλέον, ο Ιρανός ηγέτης, στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε, διαμήνυσε ότι στηρίζει τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, που δεν θα σταματήσουν ποτέ να πολεμούν κατά των τρομοκρατών στην ευρύτερη περιοχή.

 

Ο επικεφαλής του ιρανικού κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την άρνηση του Αμερικανού ομολόγου του να επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που υπογράφηκε το 2015 μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας των Έξι (Γερμανία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Ρωσία).

«Οι δηλώσεις (του Τραμπ) αποτελούν έναν ορμαθό ύβρεων και αβάσιμων κατηγοριών» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ιράν.

“Ο Τραμπ δεν έχει διαβάσει το διεθνές δίκαιο”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν έχει διαβάσει το διεθνές δίκαιο» επισήμανε ο Ροχανί.

«Μπορεί ένας πρόεδρος από μόνος του να ακυρώσει μια πολυμερή και διεθνή συμφωνία; Προφανώς δεν γνωρίζει ότι αυτή η συμφωνία δεν είναι μια διμερής συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ».

«Η συμφωνία για τα πυρηνικά δεν μπορεί να τροποποιηθεί, δεν μπορούμε να προσθέσουμε ούτε ένα άρθρο ούτε μια υποσημείωση» διαβεβαίωσε ο Ιρανός ηγέτης.

Και συμπλήρωσε ότι «όσο τα συμφέροντά μας το απαιτούν, εμείς θα παραμείνουμε δεσμευμένοι στη συμφωνία και θα συνεργαζόμαστε με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, ωστόσο εάν κάποια στιγμή τα συμφέροντά μας δεν ικανοποιούνται, εμείς δεν θα διστάσουμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο και θα αντιδράσουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Νέα αντιπαράθεση Ισπανίας και Ιταλίας – Έως και 5.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης για τη διαχείριση των ροών, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά κοινή ευρωπαϊκή απάντηση και ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων - Την Τρίτη η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα