Κόσμος

Ιράν: Σκοτώθηκαν δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στις διαδηλώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αιματηρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί συνεχίζονται σε όλο το Ιράν, με δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας να σκοτώνονται κατά τη διάρκειά τους, μετέδωσε σήμερα (9.10.2022) το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, οι διαδηλώσεις συνταράσσουν το Ιράν, από όταν σκοτώθηκε δηλαδή η κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν τήρησε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα που ισχύει στην Ισλαμική Δημοκρατία για τις γυναίκες.

Μέλος της πολιτοφυλακής Μπασίτζ, που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, σκοτώθηκε χθες βράδυ «αφού υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μετά από ένοπλη επίθεση πλήθους» στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης, σύμφωνα με το IRNA. Χθες βράδυ σκοτώθηκε, επίσης, ένα μέλος των Φρουρών της Επανάστασης σε διαδηλώσεις στη Σαναντάτζ, πρωτεύουσα του Κουρδιστάν, της επαρχίας καταγωγής της Μαχσά Αμινί.

Έτσι, με αυτούς τους δύο θανάτους, ο αριθμός των νεκρών των μελών των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων ανεβαίνει στους 14, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κυβέρνηση Τραμπ απειλεί να κατεδαφίσει το κέντρο Κένεντι αν δεν ξαναμπεί το όνομα του Αμερικανού προέδρου στην πρόσοψη
Ο δικαστής Κρίστοφερ Κούπερ διέταξε την 29η Μαΐου το διοικητικό συμβούλιο να αφαιρέσει, εντός δύο εβδομάδων, οποιαδήποτε αναφορά «στον πρόεδρο Τραμπ και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο πλην του (σ.σ. πρώην) προέδρου Κένεντι» από το ίδιο το κτίριο
Το κέντρο Τραμπ - Κένεντι