Κυριακή, 25 Φεβ.
16oC Αθήνα

Ιράν: Στρατιώτης σε αμόκ άνοιξε πυρ και σκότωσε πέντε συναδέλφους του

Ιράν: Στρατιώτης σε αμόκ άνοιξε πυρ και σκότωσε πέντε συναδέλφους του

Νεοσύλλεκτος σε κατάσταση αμόκ, άρχισε να πυροβολεί μέσα σε μία βάση στο νότιο Ιράν με αποτέλεσμα πέντε στρατιώτες να βρουν τραγικό θάνατο, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο Irna.

Ο στρατιώτης μπήκε μέσα σε αίθουσα ανάπαυσης στη βάση του Ιράν σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε συναδέλφους του, ενώ μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του νεαρού άνδρα.

«Απόψε το βράδυ, ένας νεοσύλλεκτος, που εκτελούσε υπηρεσία σκοπιάς σε μια μονάδα, μπήκε στην αίθουσα ανάπαυσης των στρατιωτών και πυροβόλησε τους συναδέλφους του. Πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους» ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο έναν αξιωματικό του στρατού.

Ο δράστης «έφυγε αμέσως από τον στρατώνα» και αναζητείται.

Το επεισόδιο αυτό, κάτι σπάνιο για το Ιράν, σημειώθηκε στην επαρχία Κερμάν όπου στις 3 Ιανουαρίου, σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 89 άνθρωποι, σε μια τελετή στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί. Ο πρώην αρχηγός της Δύναμης Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από αμερικανικό πλήγμα στη Βαγδάτη του Ιράκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις