Κόσμος

Ιράν: Συνελήφθη η Ιταλίδα δημοσιογράφος Τσετσίλια Σάλα – Ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην πατρίδα της

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια Ιταλίδα δημοσιογράφος, η Τσετσίλια Σάλα, η οποία βρισκόταν στο Ιράν στο πλαίσιο της δουλειάς της, συνελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου από την αστυνομία της Τεχεράνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (27.12.24) το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ιταλική πρεσβεία και το προξενείο στην Τεχεράνη παρακολουθούν την υπόθεση και η πρεσβευτής της Ρώμης στο Ιράν, Πάολα Αμαντέι, την επισκέφθηκε σήμερα για να δει τις συνθήκες κράτησής της, ανέφερε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας La Repubblica, η νεαρή δημοσιογράφος βρισκόταν στο Ιράν για περίπου δέκα ημέρες και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ιταλία όταν συνελήφθη.

Είχε φτάσει στο Ιράν, έχοντας δημοσιογραφική βίζα και έκανε πολλές δημοσιεύσεις για τις αλλαγές στη χώρα αυτή μετά την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ στέλνει στρατό στη Γροιλανδία μετά τη συμφωνία με τη Δανία – «Δεν παραχωρούμε την κυριαρχία μας» απαντά η Κοπεγχάγη
«Αναμένεται άμεσα η στρατιωτική παρουσία στο νησί, απαγορεύοντας παράλληλα στους αντιπάλους των ΗΠΑ να κατασκευάσουν τις δικές τους βάσεις» τονίζει ο Τραμπ
Γροιλανδία
Απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους του CNN και του MS Now στον Λευκό Οίκο – «Παραβίαση του Συντάγματος»
«Έχουμε δικαίωμα βάσει του Αμερικανικού Συντάγματος να καλύπτουμε τις ειδήσεις χωρίς εμπόδια ή παρεμβάσεις από την κυβέρνηση», ανέφερε το CNN σε ανακοίνωσή του
CNN