Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ιράν: Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν τη συνάντηση Χαμενεΐ με τον ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη

Ιράν: Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν τη συνάντηση Χαμενεΐ με τον ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη

Ο Αλί Χαμενεΐ, συναντήθηκε με τον ηγέτη της υποστηριζόμενης από την Τεχεράνη παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Η επιβεβαίωση του τετ α τετ του ανώτατου ηγέτη του Ιράν με τον επικεφαλής της Χαμάς από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, ήρθε μια ημέρα αφότου αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι δυο άνδρες συναντήθηκαν πρόσφατα.

Όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης του Ιράν, ο Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος από το 2019 μένει μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας: «ενημέρωσε τον Αλί Χαμενεΐ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Λωρίδα της Γάζα και για τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος στην περιοχή, καθώς και για τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη».

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει παραδεχτεί ότι υποστηρίζει την Χαμάς αλλά διέψευσε ότι είχε κάποιο ρόλο στην αιφνιδιαστική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Χωρίς λεπτομερείς αναφορές για το πότε έγινε η συνάντηση, το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, Tasnim, μετέδωσε ότι ο Αλί Χαμενεΐ τόνισε στον ηγέτη της Χαμάς «την σταθερή πολιτική της Τεχεράνης να υποστηρίζει τις παλαιστινιακές δυνάμεις αντίστασης κατά των σιωνιστών κατακτητών».

Το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ, το οποίο αρνείται να αναγνωρίσει για «σοβαρές συνέπειες» αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις