Κόσμος

Ιράν: Θανατική ποινή σε Βρετανο-Ιρανό που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένοχος για κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας κρίθηκε ένας πρώην υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας του Ιράν και του επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών.

Η θανατική ποινή επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν, σύμφωνα με το Nournews, ένα πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με την ιρανική διεύθυνση κρατικής ασφαλείας.

Ο Βρετανο-Ιρανός Αλιρεζά Ακμπαρί συνελήφθη το 2019. Η Μαριάμ Ακμπαρί είπε σήμερα στο BBC ότι σωφρονιστικός αξιωματούχος την κάλεσε να επισκεφθεί τον σύζυγό της σε φυλακή της Τεχεράνης «για μια τελευταία φορά», καθιστώντας σαφές ότι η εκτέλεσή του είναι θέμα ημερών.

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαίωσε πως «αποτελεί προτεραιότητα η άμεση απελευθέρωσή του και έχουμε ζητήσει εκ νέου να επιτραπεί η επικοινωνία του με την προξενική αρχή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο νοροϊός είναι ο πιο εύκολα μεταδιδόμενος ιός» λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης για το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα με κρούσματα γαστρεντερίτιδας
«Είναι ένας ιός ο που αν μπει σε ένα μέρος, τους μολύνει όλους με προβλήματα γαστρεντερίτιδας, με διάρροιες και εμέτους. Τα κοινά αντισηπτικά δεν τον προλαμβάνουν, χρειάζεται πλύσιμο χεριών»
Το κρουαζιερόπλοιο Ambassador Cruise Line
Αγκάθι το ζήτημα της Ταϊβάν: Η σκληρή προειδοποίηση Σι σε Τραμπ – Το ζήτημα μπορεί να μας φέρει σε σύγκρουση
Παρά το μήνυμα συνεργασίας που έστειλαν στις εναρκτήριες δηλώσεις τους, ο Κινέζος πρόεδρος έδειξε τις «κόκκινες γραμμές» του - Η θέση της Κίνας και των ΗΠΑ για την Ταϊβάν
Σι Τζινπίνγκ τον Ντόναλντ Τραμπ
Με μεγάλες τιμές η υποδοχή του Τραμπ από τον Σι στο Πεκίνο - Η στρατιωτική παρέλαση και η αναφορά στην «παγίδα του Θουκυδίδη»
Μήνυμα συνεργασίας από τους δύο ηγέτες - «Υπέροχο μέλλον» υπόσχεται ο Αμερικανός ηγέτης στις σχέσεις των δύο χωρών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ