Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ιράν: Το Πολεμικό Ναυτικό διέσωσε σκάφος που έπεσε θύμα «επιθετικών πλοίων» στην Ερυθρά Θάλασσα

Ιράν: Το Πολεμικό Ναυτικό διέσωσε σκάφος που έπεσε θύμα «επιθετικών πλοίων» στην Ερυθρά Θάλασσα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Θύμα «επιθετικών πλοίων» έπεσε στην Ερυθρά Θάλασσα ένα ιρανικό σκάφος, όπως δήλωσε σήμερα (10.8.2022) το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν, αφού τόνισε ότι επενέβη για τη διάσωσή του.

«Οι ναυτικές ένοπλες δυνάμεις του Ιράν (…) έφθασαν αμέσως επί τόπου αφού είχαν λάβει τη νύχτα της προηγουμένης έκκληση για βοήθεια από ένα ιρανικό σκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο δεύτερος στην ιεραρχία των ναυτικών επιχειρήσεων, ναύαρχος Μουστάφα Τατζεντίνι.

«Χάρη στην αποτελεσματική παρουσία (του ΠΝ) και έπειτα από σφοδρές ανταλλαγές, τα επιτιθέμενα πλοία τράπηκαν σε φυγή», πρόσθεσε χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης ή την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης αυτής.

Αυτή είναι μια ακόμα επίθεση που καταγγέλλει το Ιράν, μετά από τις πειρατικές επιθέσεις τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Άντεν που είχαν μεταδώσει τα ΜΜΕ της χώρας το φθινόπωρο του 2021.

Για αυτό, η Ισλαμική Δημοκρατία είχε ήδη ενισχύσει την παρουσία της στον κόλπο του Άντεν έπειτα από ένα κύμα επιθέσεων από πειρατές με βάση τη Σομαλία σε πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και στη συνέχεια από τη διώρυγα του Σουέζ.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός των επιθέσεων μειώθηκε κατά πολύ τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις