Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ιρανικά ΜΜΕ: Συνελήφθη Ισραηλινός κατάσκοπος στο Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν

Ιρανικά ΜΜΕ: Συνελήφθη Ισραηλινός κατάσκοπος στο Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν

Άλλο ένα επεισόδιο στη μακρόχρονη αντιπαράθεση του Ιράν με το Ισραήλ καταγράφηκε σήμερα, εφόσον ευσταθούν όσα μεταδίδουν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσαν επικαλούμενα αξιωματούχο του υπουργείου Πληροφοριών “Ένας Ισραηλινός κατάσκοπος συνελήφθη στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν… και άλλοι κατάσκοποι που ήταν σε επαφή με υπηρεσίες πληροφοριών αρκετών χωρών συνελήφθησαν επίσης”.

Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, δεν ανέφεραν κάτι για την εθνικότητα των υπολοίπων που συνελήφθησαν.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι στους οποίους απευθύνθηκε το πρακτορείο Reuters δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν την πληροφορία.

Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και το έχει κατηγορήσει ότι βρίσκεται πίσω από ενέργειες δολιοφθοράς και δολοφονίες πυρηνικών επιστημόνων.

click4more Τεχεράνη: Έξυπνο, ελεγχόμενο από δορυφόρο πολυβόλο σκότωσε τον κορυφαίο Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα Φαχριζαντέχ

Ένας Ιρανός που καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ των αμερικανικών και των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών εκτελέστηκε το 2020.

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για τη δολοφονία πέρυσι του Μοχσέν Φαχριζαντέχ, ο οποίος θεωρείτο από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι ήταν ο εγκέφαλος ενός μυστικού ιρανικού προγράμματος για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Η Τεχεράνη αρνείται ότι επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο. Το Ισραήλ ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει απορρίψει την ευθύνη για τη δολοφονία.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις