Κόσμος

Ιρλανδία: Ξεκινά εμβολιασμούς σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

Η Ιρλανδία θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς σε εφήβους άνω των 12 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας τον «σημαντικό κίνδυνο» που αντιπροσωπεύει η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, η κυβέρνηση αναφέρει ότι «δέχτηκε τη σύσταση» να επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών στην Ιρλανδία.

Ο υπουργός Υγείας Στίβεν Ντόνελι διευκρίνισε ότι στα παιδιά αυτής της ηλικίας θα χορηγούνται τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer και Moderna που έχουν λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εξακολουθούμε να παρατηρούμε μια αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 στους νέους. Ο εμβολιασμός, μαζί με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, παραμένει η καλύτερη προστασία μας», τόνισε ο υπουργός.

Οι έφηβοι ηλικίας 16-17 ετών μπορούν από σήμερα να κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν με τα ίδια σκευάσματα.

Αν και στην αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω του ελλιπούς εφοδιασμού με εμβόλια, το ιρλανδικό πρόγραμμα ανοσοποίησης επιταχύνθηκε εντυπωσιακά τους τελευταίους μήνες. Έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα 5,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και το 69% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 5.026 θάνατοι από Covid-19 στην Ιρλανδία. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών αυξάνεται, με τις μολύνσεις να ξεπερνούν τις 1.000 σε καθημερινή βάση.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 2
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo
To BBC παγίδευσε τον άνδρα - κλειδί πίσω από τα porta potty parties στο Ντουμπάι - «Πολλά κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι θέλεις»
Μια εντυπωσιακή έρευνα του BBC ταυτοποίησε τον Τσαρλς Μουεσίγκουα, πρώην οδηγό λεωφορείου στο Λονδίνο, ως τον αρχηγό ενός κυκλώματος πορνείας που δραστηριοποιείται στις πιο ακριβές συνοικίες του Ντουμπάι
Στιγμιότυπο οθόνης του άνδρα με το παρατσούκλι Abbey, στο βίντεο του BBC 2