Κόσμος

Ιρλανδία: Πάνω από το 72% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πάνω από το 72% των ενηλίκων στην Ιρλανδία έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, ο Μίχαλ Μάρτιν.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ιρλανδία «συνεχίζεται με σπουδαίο ρυθμό. Σήμερα (σ.σ. χθες) ξεπεράσαμε τους κοντινότερους γείτονές μας», σημείωσε ο κ. Μάρτιν μέσω Twitter, χαιρετίζοντας τη «λαμπρή προσπάθεια όλων όσοι συμμετέχουν» στο εγχείρημα.

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως το 72,4% των ενηλίκων, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται στο 72,1% μέχρι εδώ.

Από χθες, πρόσωπα ηλικίας 16 ετών και άνω μπορούν να λαμβάνουν την πρώτη δόση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech χωρίς ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ανοσοποίηση (National Immunisation Advisory Committee, NIAC) συνέστησε αυτή την εβδομάδα να αρχίσει η χορήγηση του ιδίου εμβολίου σε πρόσωπα στην εφηβεία, στο ηλικιακό φάσμα 12-15 ετών· ο εμβολιασμός των εφήβων άρχισε ήδη.

Ωστόσο παράλληλα, η Ιρλανδία ξεπέρασε χθες το ορόσημο των 300.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, καθώς διαγνώστηκαν άλλα 1.427, σύμφωνα με τον επικεφαλής υγειονομικό αξιωματούχο της Ιρλανδίας, τον Τόνι Χούλοχαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πεδίο μάχης η Γαλλία από τις διαδηλώσεις: 800.000 βγήκαν στους δρόμους – 150 τραυματίες αστυνομικοί, 1.200 συλλήψεις και τεράστιες ζημιές
Τεράστια φωτιά στο ιστορικό δημαρχείο της Λιμόζ, κατέρρευσε το καμπαναριό - Εικόνες ωμής βίας στους δρόμους της Γαλλίας - Λεηλασίες, τραυματισμοί και ζημιές με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση Μακρόν
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 26 λεπτά
14
Η Ευρώπη στους δρόμους: Σκηνές χάους και επεισόδια σε Γαλλία, Βέλγιο, Αλβανία και Ιταλία
Κύματα οργής για το υψηλό κόστος ζωής, τη λιτότητα και τη διαφθορά συγκλονίζουν την Ευρώπη - Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι, Βέλγοι, Αλβανοί και Ιταλοί διαδηλωτές κατέκλυσαν όλες τις μεγάλες πόλεις των χωρών τους
Διαδηλωτές ανάβουν φωτιές και συγκρούονται με την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης στα Τίρανα, στις 17 Οκτωβρίου 2026
71
Financial Times: Πόσο κοντά βρίσκεται ο κόσμος σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Τα τρία επικίνδυνα μέτωπα
Οι λανθασμένοι υπολογισμοί των μεγάλων δυνάμεων, η αβεβαιότητα γύρω από τις συμμαχίες και η αδυναμία αποτροπής νέων συγκρούσεων μπορούν να οδηγήσουν σε μια γενικευμένη σύρραξη;
Πόλεμος στην Ουκρανία 79