Κόσμος

Ιρλανδία: Σκέφτονται πρόστιμο 2.000 ευρώ σε όσους πάνε διακοπές στο εξωτερικό παρά τους περιορισμούς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση στην Ιρλανδία εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τα πρόστιμα για τους κατοίκους της χώρας, που παραβιάζουν τους υφιστάμενους περιορισμούς κατά του κορονοϊού και ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διακοπές, στα 2.000 ευρώ από 500 ευρώ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν.

Οι περιττές μετακινήσεις στο εξωτερικό αποτελούν παράβαση των κανονισμών κατά της Covid-19, βάσει των οποίων οι πολίτες μπορούν να ασκούνται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τα σπίτια τους, με εξαίρεση τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους, την εκπαίδευση και άλλες σοβαρές αιτίες.

Ανησυχία στην Ιρλανδία

Αν και τα ποσοστά επιβατικής κίνησης έχουν μειωθεί κατά 97% σε ετήσια βάση, η κυβέρνηση αναφέρει πως τα δύο τρίτα των αφίξεων Ιρλανδών στα αεροδρόμια είναι πολίτες που επιστρέφουν από διακοπές, «ένα πολύ ανησυχητικό στατιστικό στοιχείο», όπως το περιγράφει ένας αξιωματούχος στο πρωθυπουργικό γραφείο.

«Υπάρχει μια αίσθηση πως το πρόστιμο των 500 ευρώ δεν αποτελεί επαρκές αντικίνητρο για να μην ταξιδεύει κανείς στο εξωτερικό, αυτό θα αυξηθεί και η κυβέρνηση σκέφτεται να το αυξήσει στα 2.000 ευρώ, προκειμένου να λειτουργήσει ως ένας σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας», είπε ο Μάρτιν ενώπιον του κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 25