Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ισημερινός: 16 νεκροί και επτά αγνοούμενοι από κατολίσθηση

Ισημερινός: 16 νεκροί και επτά αγνοούμενοι από κατολίσθηση

Τραγωδία σημειώθηκε στον νότιο Ισημερινό όπου τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 16 τραυματίστηκαν και επτά αγνοούνται από κατολίσθηση που σημειώθηκε μια περιοχή που βιώνει έντονα καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα η κρατική υπηρεσία διαχείρισης κινδύνων.

Δεκάδες σπίτια θάφτηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από χθες Κυριακή έως σήμερα Δευτέρα σε αυτή την περιοχή των Άνδεων που επλήγη την περασμένη εβδομάδα από σεισμό.

Η κατολίσθηση σάρωσε στο πέρασμά της τμήματα της πόλης Αλάουσι το βράδυ της Κυριακής, επηρεάζοντας περίπου 500 ανθρώπους και 163 σπίτια, ανέφερε η υπηρεσία.

«Γίναμε μάρτυρες μιας τρομερής τραγωδίας», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ντάριο Ερέρα στο Reuters μιλώντας από το Αλάουσι, όπου μετέβη. «Η προτεραιότητά μας είναι να φροντίσουμε και να απομακρύνουμε τους ανθρώπους από τα σπίτια».

Αντιδρώντας στο twitter, ο πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο δήλωσε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες «για να βοηθήσουν τους πληγέντες».

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν δεκάδες διασώστες και πολίτες να εργάζονται γύρω από τα συντρίμμια, μέσα στο σκοτάδι της νύχτας κρατώντας δάδες στα χέρια, επιχειρώντας να απελευθερώσουν ανθρώπους που είχαν θαφτεί.

Από τον Ιανουάριο, οι έντονες βροχοπτώσεις άφησαν πίσω τους 22 νεκρούς και 346 άστεγους στον Ισημερινό.

Τον Φεβρουάριο, βροχοπτώσεις οδήγησαν στην πενθήμερη αναστολή της άντλησης αργού πετρελαίου καθώς ένας αγωγός κινδύνευε να σπάσει μετά την κατάρρευση μιας γέφυρας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν καταστρέψει δρόμους, γέφυρες και άλλες υποδομές σε ολόκληρη την χώρα. Ο πρόεδρος Λάσο κήρυξε νωρίτερα αυτό το μήνα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 14 επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τον ισχυρό σεισμό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις