Κόσμος

Ισημερινός: Κατασχέθηκε πάνω από τρεις τόνοι ναρκωτικά – Συνελήφθησαν 15 ύποπτοι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές του Ισημερινού προχώρησαν στην κατάσχεση τριών και πλέον τόνων ναρκωτικών σε 16 επιχειρήσεις που διεξήχθησαν τις προηγούμενες 24 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν 15 ύποπτοι, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Σάββατο.

Η αξία μεταπώλησης των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν υπολογίζεται ότι θα έφθανε τα 7,8 εκατ. δολάρια, διευκρίνισε η αστυνομία μέσω Twitter.

Οι διωκτικές αρχές του Ισημερινού κατέσχεσαν το 2021 ποσότητα-ρεκόρ 210 τόνων ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, κι έχουν ήδη κατασχέσει πάνω από 40 τόνους από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς.

Αν και δεν είναι παρά απλώς χώρα διέλευσης ή αποθήκευσης ναρκωτικών, ο Ισημερινός, ανάμεσα στην Κολομβία και στο Περού – τα δύο κράτη που κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις ως προς την παραγωγή κοκαΐνης παγκοσμίως –, έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπος με μεγάλη αύξηση της διακίνησης, κυρίως μέσω των λιμανιών του στον Ειρηνικό, ενώ η λιανική πώληση κοκαΐνης στην εσωτερική αγορά του βρίσκεται σε πλήρη επέκταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βανς για το βίντεο Τραμπ να «βομβαρδίζει» με ΑΙ το νησί Χαργκ του Ιράν: «Έστειλε μήνυμα στην Τεχεράνη»
Μία επίθεση στο Χαργκ, απ' όπου εξαγόταν το 90% του ιρανικού πετρελαίου πριν από τον πόλεμο, θα έπληττε σημαντικά το ενεργειακό εμπόριο και θα ασκούσε τεράστιες πιέσεις στην οικονομία του Ιράν
Στιγμιότυπο από το βίντεο που ανέβασε ο Τραμπ για βομβαρδισμό της νήσου Χαργκ του Ιράν