Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ισημερινός: Νεκρός αστυνομικός μετά από επίθεση με τουφέκι – Συνελήφθησαν εννέα ύποπτοι

Ισημερινός: Νεκρός αστυνομικός μετά από επίθεση με τουφέκι - Συνελήφθησαν εννέα ύποπτοι
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Επίθεση με τουφέκι σημειώθηκε κατά ενός αστυνομικού τμήματος στην επαρχία Εσμεράλδας, στον Ισημερινό, από την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκε άλλος ένας. Για την επίθεση διενεργείται έρευνα, στην οποία έχουν ήδη συλληφθεί εννέα άτομα.

«Η (…) αστυνομία του Ισημερινού καταδικάζει αυτή την επίθεση», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε για τον νεκρό αστυνομικό και τον τραυματία συνάδελφό του, διευκρινίζοντας πως στόχος ήταν μονάδα της δημοτικής αστυνομίας στην περιοχή Λα Γκουατσαράκα, νότιας της πόλης Εσμεράλδας, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας.

Μετά την επίθεση, η αστυνομία πραγματοποίησε έξι εφόδους, στις οποίες συνέλαβε εννέα άτομα, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, που δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να απαγγελθούν «κατηγορίες» μέσα «στις επόμενες ώρες» σε βάρος των εννέα «υπόπτων για την επίθεση» μέσω Twitter.

Κατασχέθηκαν αυτόματο όπλο κι ένα περίστροφο. Η αστυνομία μεταφόρτωσε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στιγμιότυπα που δείχνουν θραύσματα γυαλιών στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος και τρύπες από σφαίρες σε παράθυρο του τμήματος.

https://twitter.com/PoliciaEcuador/status/1470004148796067844

Η Εσμεράλδας συγκαταλέγεται στις εννέα επαρχίες του Ισημερινού όπου έχει επιβληθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο συντηρητικός πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο την 18η Οκτωβρίου εξαιτίας της αύξησης της εγκληματικότητας που συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις