Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισημερινός: Χιλιάδες στρατιώτες εισέβαλαν στη φυλακή που κρατείται ο φερόμενος ως εγκέφαλος της δολοφονίας του υποψήφιου προέδρου

Ισημερινός: Χιλιάδες στρατιώτες εισέβαλαν στη φυλακή που κρατείται ο φερόμενος ως εγκέφαλος της δολοφονίας του υποψήφιου προέδρου
Twitter

Στον Ισημερινό 4.000 στρατιώτες και αστυνομικοί συμμετείχαν σε επιχείρηση σε φυλακή μετά τη δολοφονία του υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές, Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, 59 ετών.

Ο δολοφονημένος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στον Ισημερινό, ο 59χρονος Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, είχε κατηγορήσει τον Fito, τον αρχηγό της ισχυρότερης συμμορίας της χώρας, ότι τον απειλούσε να τον σκοτώσει.

Το Σάββατο (12.08.2023), 4.000 χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί, επιβαίνοντας σε θωρακισμένα οχήματα, εισέβαλαν στη φυλακή Νούμερο 8 του Γκουαγιακίλ, όπου κρατείται από το 2011 ο Χοσέ Αντόλφο Μασίας, ή Fito, αρχηγός της συμμορίας «Los Choneros».

Σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές, ο Fitο εμφανίζεται με τα χέρια στο κεφάλι. Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ξαπλωμένος με τα εσώρουχα στο έδαφος μαζί με μία δεκάδα άλλους κρατούμενους.

Το όνομά του βρίσκεται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων του Ισημερινού μετά τη δολοφονία στις 9 Αυγούστου, του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, 59 ετών, κεντρώου υποψήφιου, ο οποίος ερχόταν στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Αυγούστου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ο φυλακισμένος αρχηγός της συμμορίας, που εκτίει ποινή κάθειρξης 34 ετών για δολοφονία και εμπόριο ναρκωτικών, είχε απειλήσει να τον σκοτώσει.

Πρώην δημοσιογράφος και μέλος του κοινοβουλίου, ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο είχε κάνει έρευνα για το εμπόριο ναρκωτικών στον Ισημερινό.

Έξι Κολομβιανοί έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της δολοφονίας, ενώ ένας τέταρτος σκοτώθηκε από τα πυρά των σωματοφυλάκων του υποψήφιου.

 

Οι συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών είναι ισχυρές στις φυλακές του Ισημερινού. Περισσότεροι από 430 κρατούμενοι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες εντός των φυλακών από το 2021. Δεκάδες από αυτούς έχουν διαμελιστεί και τα πτώματά τους έχουν καεί!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις