Κόσμος

Ισκαντάρ Σάφα: Πέθανε ο μεγιστάνας των ναυπηγείων – Υπήρξε ιδιοκτήτης και του Σκαραμαγκά

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 69 ετών ο μεγιστάνας των ναυπηγείων, Ισκαντάρ Σάφα, που είχε αγοράσει και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο γαλλολιβανέζος, πρώην ιδιοκτήτης των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, Ισκαντάρ Σάφα, και ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από το εβδομαδιαίο περιοδικό της άκρας δεξιάς Valeurs Actuelles, απεβίωσε, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ο διευθυντής του εν λόγω εντύπου.

«Είμαστε απόψε συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου του ιδιοκτήτη μας, του Ισκαντάρ Σάφα. Έφυγε με την αξιοπρέπεια του ιππότη που ήταν. Ο Θεός ας ευλογεί την ψυχή του και ας προστατεύει την οικογένειά του, που τόσο μετρούσε γι’ αυτόν», έγραψε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ο Τιγκντιάλ Ντενί.

«Πολεμιστής μέχρι τέλους, αντιμετώπισε αυτούς τους τελευταίους μήνες μια σοβαρή ασθένεια, που κατέβαλε το κουράγιο του. Απεβίωσε όρθιος στις 29 Ιανουαρίου 2024 στο Μουζέν, περιτριγυρισμένος από τη θαλπωρή των δικών του», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που γράφτηκε από τη σύνταξη του περιοδικού και αναρτήθηκε στο ιστότοπό του.

Γεννημένος το 1955 σε μια χριστιανική οικογένεια, ο επιχειρηματίας ήταν ένας από τους ανθρώπους που το 1988 διαπραγματεύθηκαν την απελευθέρωση γάλλων ομήρων στο Λίβανο.

Στη Γαλλία, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 1992, όταν εξαγόρασε τα ναυπηγεία της Νορμανδίας.

Πολύ μυστικοπαθής, ο Ισκαντάρ Σάφα ήλεγχε ναυπηγεία στο Χερβούργο (CNM), στην Ελλάδα (Σκαραμαγκάς), στο Αμπου Ντάμπι και βόρεια του Αμβούργου στη Γερμανία (GNYK για τα μεγάλα πολεμικά πλοία και Nobiskrug, απ’ όπου βγήκε το 2017 το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου).

Το 2019, ήταν υποψήφιος για να αναλάβει τον όμιλο Nice-Matin.

Η περιουσία του και αυτή του αδελφού του, του Ακράμ, ανέρχονταν σε 1,45 δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με το περιοδικό Challenges το 2023.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ – Η Γαλλία «αγνοεί» τον Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9