Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ισόβια για τους 9 τρομοκράτες του μακελειού με τους 100 νεκρούς στην Άγκυρα το 2015 – video

Ισόβια για τους 9 τρομοκράτες του μακελειού με τους 100 νεκρούς στην Άγκυρα το 2015 – video
πηγή: YouTube

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν 9 κατηγορούμενοι για τη βομβιστική επίθεση μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην Άγκυρα τον Οκτώβριο του 2015, όταν έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι.

Όπως μετέδωσε το απόγευμα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, κάθε ένας από τους 9 κατηγορουμένους καταδικάστηκε σε 101 ποινές ισόβιας κάθειρξης σε σχέση με αυτήν τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας, όπου τραυματίστηκαν, επίσης, εκατοντάδες άνθρωποι, κατά τη διάρκεια φιλοκουρδικής συγκέντρωσης.

Τουρκία: Η δίκη για τη φονικότερη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας

Σύμφωνα με το Anadolu, κάθε ένας από τους 9 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για κάθε νεκρό στην επίθεση και πάλι σε ισόβια για “απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης”.

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινές κάθειρξης άνω των 10.500 ετών για “πολλαπλές απόπειρες ανθρωποκτονίας”.

Η τουρκική κυβέρνηση απέδωσε την επίθεση της 10ης Οκτωβρίου του 2015 στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία, ωστόσο, δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη.

Το δικαστήριο έκανε λόγο για 100 νεκρούς, αναφερόμενο στον επίσημο απολογισμό αυτής της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας, της φονικότερης που έχει ποτέ διαπραχθεί στην τουρκική επικράτεια. Το διάστημα μετά την επίθεση, οι αρχές μιλούσαν για έναν απολογισμό 102 νεκρών.

Σε συνολικά 36 φερόμενους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πολλοί ερήμην, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για: “ανθρωποκτονία, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις