Κόσμος

Ισπανία: Αποσύρθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Πουτζδεμόν

Ο ισπανός δικαστής που είναι επιφορτισμένος με την έρευνα για την απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας τον περασμένο Οκτώβριο απέσυρε σήμερα τα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του πρώην καταλανού προέδρου Κάρλες Πουτζδεμόν και πέντε ακόμη στελεχών του αυτονομιστικού στρατοπέδου που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Η κίνηση αυτή γίνεται μετά την απόφαση, εδώ και μία εβδομάδα, της γερμανικής δικαιοσύνης, να μην επιτραπεί η έκδοση του Πουτζδεμόν στην Ισπανία παρά μόνο για την κατηγορία της διασπάθισης και όχι της στάσης, που επισείει ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Στην απόφασή του, ο δικαστής Πάμπλο Γιαρένα γράφει επίσης ότι αρνείται την έκδοση του πρώην προέδρου της Καταλονίας για την κατηγορία της διασπάθισης πόρων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστρονόμοι στην Ιαπωνία ανακάλυψαν ατμόσφαιρα σε παγωμένο «διαστημικό βράχο» στην περιοχή του Πλούτωνα
Ο εν λόγω παγωμένος βράχος, που αποκαλείται (612533) 2002 XV93, βρίσκεται σε απόσταση 40 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Ήλιου - Γης, δηλαδή περίπου 6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Ήλιο
Πλούτωνας