Κόσμος

Ισπανία: Δεν θα προκηρύξει νέες εκλογές ο Σάντσεθ

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι δεν σχεδιάζει να προκηρύξει εκλογές καθώς βρίσκεται σε πολύπλοκες διαπραγματεύσεις με τα ισπανικά κόμματα εν όψει της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στις 22 και 23 Ιουλίου στο ισπανικό κοινοβούλιο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι δεν σχεδιάζει να προκηρύξει εκλογές καθώς βρίσκεται σε πολύπλοκες διαπραγματεύσεις με τα ισπανικά κόμματα εν όψει της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στις 22 και 23 Ιουλίου στο ισπανικό κοινοβούλιο.

«Δεν εξετάζω και δεν εργάζομαι επί της υπόθεσης μίας ακόμη εκλογικής αναμέτρησης», δήλωσε ο Σάντσεθ σε συνέντευξή του στην δημόσια ισπανική τηλεόραση.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) του Πέδρο Σάντσεθ εξασφάλισε μόλις 123 έδρες στις εκλογές, μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στο 350μελές κοινοβούλιο, αναγκάζοντάς τον να αναζητήσει την υποστήριξη άλλων κομμάτων. Τα τρία κόμματα της ισπανικής δεξιάς, το Λαϊκό Κόμμα, οι Ciudadanos και το Vox έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υποστηρίξουν τον Σάντσεθ.

Κατά τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις στις 22-23 Ιουλίου, ο Σάντσεθ χρειάζεται να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 176 ψήφους. Εάν αποτύχει, θα πρέπει να αναζητήσει εντός δύο ημερών απλή πλειοψηφία -όπου οι βουλευτές που τον υποστηρίζουν πρέπει να είναι περισσότεροι από εκείνους που αντιτίθενται ή απέχουν – ώστε να είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στο PSOE και τα άλλα πολιτικά κόμματα έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Οι Σοσιαλιστές δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία με τους στενότερους συμμάχους τους, τους Unidas Podemos.

Ο Σάντσεθ, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Ιούνιο 2018 κερδίζοντας την πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης του Λαϊκού Κόμματος, ασκεί χρέη πρωθυπουργού αφού κέρδισε τις εκλογές του Απριλίου.

Την Τρίτη, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του PSOE δήλωσε ότι οι προσπάθειες για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Σάντσεθ θα σταματήσουν εάν δεν κατορθώσει να κερδίσει τις ψηφοφορίες στο τέλος του Ιουλίου. Η δήλωσή της οδήγησε στην υπόθεση της διεξαγωγής νέων εκλογών τον Νοέμβριο, της τέταρτης εκλογικής αναμέτρησης σε τέσσερα χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος σε λούνα παρκ στις ΗΠΑ: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που καλώδιο παιχνιδιού σπάει – Δύο τραυματίες
Στα πλάνα φαίνεται η καμπίνα του παιχνιδιού να είναι στον αέρα όταν ξαφνικά πέφτει με δύναμη στο έδαφος, καθώς ένα από τα καλώδια που το συγκρατούσαν φαίνεται να σπάει απότομα
Λούνα Παρκ
Φρίκη στις ΗΠΑ: Πατέρας δολοφόνησε τη σύζυγο και τα έξι παιδιά τους – Έβαλε φωτιά στο σπίτι, έκαψε τα κατοικίδια και αυτοκτόνησε
Οι πολίτες της κοινότητας ειδοποίησαν τις αρχές για έντονη μυρωδιά καπνού, κατά την κατάσβεση οι πυροσβέστες εντόπισαν τις σορούς του ζευγαριού και των παιδιών ηλικίας από 5 έως 15 ετών
Μέλη της κοινότητας συγκεντρώνονται στο Duncan Woods στο Grand Haven του Μίσιγκαν, για να θρηνήσουν και να τιμήσουν οκτώ μέλη μιας τοπικής οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους σε μια τραγωδία που συγκλόνισε την κοινότητα