Κόσμος

Ισπανία: Διευθυντής της αστυνομίας μοίραζε ρεπό σε υφισταμένους του ανάλογα με τις συλλήψεις μεταναστών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εσωτερική έρευνα σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της στην πόλη Ιρούν, στα σύνορα με τη Γαλλία έχει ξεκινήσει η αστυνομία στην Ισπανία, επειδή φέρεται να έδινε ρεπό στους υφισταμένους τους ανάλογα με τον αριθμό των μεταναστών που συλλάμβαναν.

Η εγκύκλιος που εκδόθηκε την Τρίτη από έναν επικεφαλής της συνοριοφυλακής ακυρώθηκε λίγες ώρες αργότερα και σήμερα «ξεκίνησε έρευνα» ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας.

Με την εγκύκλιο καθορίζονταν τα ρεπό που θα λάμβαναν οι αστυνομικοί ανάλογα με τον αριθμό των συλλήψεων που θα έκαναν μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε αυτήν την περιοχή των Πυρηναίων απ’ όπου πολλοί μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στη Γαλλία. «Δύο ημέρες» για καμία σύλληψη, «τρεις ημέρες» για μία, «τέσσερις» για δύο και «πέντε» για δέκα συλλήψεις, περιγράφεται στο έγγραφο αυτό, που καταγγέλθηκε από το συνδικάτο των αστυνομικών Jupol.

Την έρευνα ανέλαβε η Γενική Διεύθυνση της Εθνικής Αστυνομίας.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Irungo Harrera Sarea, ένα δίκτυο υποστήριξης των μεταναστών στη Χώρα των Βάσκων, εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι «επιβραβεύονται αστυνομικοί που καταδιώκουν μετανάστες».

Πολλοί μετανάστες που φτάνουν στην Ισπανία από την Αφρική επιχειρούν στη συνέχεια να περάσουν στη Γαλλία. Σύμφωνα με μια έκθεση πολλών ΜΚΟ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Μαΐου, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 προσπαθώντας να περάσουν τα Πυρηναία. Το 2022 πέντε δίκτυα διακινητών ανθρώπων εξαρθρώθηκαν στη γαλλική Χώρα των Βάσκων και 144 διακινητές συνελήφθησαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυστρία: Η ανατριχιαστική περιγραφή του 51χρονου για τον θάνατο της συζύγου μετά από βιασμό – «Την δούλεψα πλήρως»
Τι κατέθεσε η αδελφή του για το ζευγάρι - «Θα τη μεθύσω καλά, μετά θα μπορέσεις να την πάρεις ξανά άγρια» έλεγε στους πελάτες του καθώς την εξέδιδε για 500 ευρώ την φορά
Αυστρία: Η ανατριχιαστική περιγραφή του 51χρονου για τον θάνατο της συζύγου μετά από βιασμό – «Την δούλεψα πλήρως»
Axios: Ο Τραμπ απέρριψε αίτημα του Σαουδάραβα πρίγκιπα να επιτεθεί στους Χούθι της Υεμένης – «Θα το ξαναέκανα», λέει για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε τελευταία του συνέντευξη ο Τραμπ φάνηκε για ακόμα μία φορά αμετανόητος για την έναρξη του πολέμου, παρά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου
τραμπ
Πώς η Gen Z μαθαίνει για την 11η Σεπτεμβρίου, τον εφιάλτη που δεν έζησε και που άλλαξε τον κόσμο
25 χρόνια συμπληρώνονται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους, όταν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα έριξαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο
25 χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου