Κόσμος

Ισπανία – Εκλογές: Κανείς την πλειοψηφία – Τρίτη δύναμη η ακροδεξιά

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται πως μπαίνει η Ισπανία, καθώς κανένα κόμμα δεν πήρε ξεκάθαρη πλειοψηφία. Τρίτο κόμμα η ακροδεξία.

Ούτε το αριστερικό ούτε το συντηρητικό πολιτικό μπλοκ καταφέρνει να συγκεντρώσει ξεκάθαρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων.

Το ακροδεξιό Vox αναδεικνύεται στην τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, εξασφαλίζοντας περίπου 52 έδρες, τις διπλάσιες και πλέον από τις 24 που είχε λάβει στις εκλογές του Απριλίου.

Οι Σοσιαλιστές του απερχόμενου πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ επικρατούν των αντιπάλων τους με περίπου 120 έδρες στο κοινοβούλιο των συνολικά 350 εδρών. Τους ακολουθά το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα με 88 έδρες.

Οι Ciudadanos συγκεντρώνουν 10 έδρες και οι Unidas Podemos 26 έδρες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 26χρονο και όταν απέτυχαν ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές
Πυροβολισμοί στην Κορσική
5
Ο Ζελένσκι «ρίχνει το γάντι» στον Τραμπ: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για τριμερείς συνομιλίες, εφόσον κάτι τέτοιο διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και ανοίξει τον δρόμο για μια σύνοδο κορυφής
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι