Κόσμος

Ισπανία – Έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα: Viral οι φωτογραφίες του σπιτιού που έμεινε άθικτο για μέρες

Η λάβα από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στο νησί Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά έφτασε στη θάλασσα. Μετά την ενεργοποίηση και την έκρηξή του, η κατάσταση στο ισπανικό νησί είναι δραματική. 

Η λάβα του ηφαιστείου κοκκινίζει τα πάντα και το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη (29.09.2021) έφτασε στον ωκεανό, κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς, που τονίζουν ότι είναι δυνητικά επικίνδυνο. Πλάνα που μεταδόθηκαν από περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο στα Κανάρια νησιά, ισπανικό αρχιπέλαγος στα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της Αφρικής, δείχνουν την πυρακτωμένη λάβα να μπαίνει στο νερό, καθώς υψώνεται μεγάλη ποσότητα ατμού.

Δείτε βίντεο:

Αυτό όμως που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση και τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των social media είναι ένα στιγμιότυπο που δείχνει ένα σπίτι να έχει μείνει ως εκ θαύματος άθικτο. Πρόκειται για ένα σπίτι πάνω σε ένα βράχο στους πρόποδες του βουνού και η λάβα έχει κατακάψει τα πάντα περιμετρικά του. Μάλιστα στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα διεθνή πρακτορεία φαινόταν και ένας φοίνικας να έχει διασωθεί μπροστά στο σπίτι.

Δείτε βίντεο:

Οι εικόνες του σπιτιού έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του ιδιοκτήτη του σπιτιού, ενός 80χρονου Δανού συνταξιούχου, η λάβα εν τέλει κατάπιε το σπίτι-σύμβολο. Όπως δήλωσε στην El Mundo, «όλα έχουν καταστραφεί. Έχουμε χάσει τα πάντα στο αγαπημένο μας νησί». «Είναι πολύ λυπηρό. Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε συντετριμμένοι» πρόσθεσε ο Ράινερ Κοκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο