Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Ισπανία: Έξι νεκροί από φορτηγό που έπεσε πάνω σε αστυνομικό μπλόκο κοντά στη Σεβίλλη

Ισπανία: Έξι νεκροί από φορτηγό που έπεσε πάνω σε αστυνομικό μπλόκο κοντά στη Σεβίλλη

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Ισπανία με έξι άτομα ανάμεσά στους και δυο αστυνομικοί, να χάνουν τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν και τρεις τραυματίες. 

Συγκεκριμένα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο Ισπανοί πολιτοφύλακες, κοντά στην Σεβίλλη, όταν φορτηγό έπεσε επάνω σε αστυνομικό μπλόκο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας. Τρεις ακόμη αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οι πολιτοφύλακες πραγματοποιούσαν οδικούς ελέγχους ρουτίνας, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, παραπλεύρως της εθνικής οδού, όταν ένα φορτηγό έπεσε επάνω τους.

Όλα έγιναν στις 4.40 τα ξημερώματα όταν δόθηκε εντολή στον οδηγό του φορτηγού να σταματήσει, αλλά το όχημα εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε τρία περιπολικά και άλλα δύο αυτοκίνητα. Ο απολογισμός ήταν έξι νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες, 

Οι έλεγχοι έδειξαν ότι ο οδηγός του, ο οποίος συνελήφθη, δεν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Το περιστατικό συμβαίνει έναν μήνα μετά τον θάνατο δύο Ισπανών πολιτοφυλάκων στην θάλασσα στην περιοχή του Κάντιθ, όταν έμποροι ναρκωτικών έπεσαν με το σκάφος τους επάνω στο περιπολικό της πολιτοφυλακής κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

 

 

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές των θυμάτων με μήνυμά του στο Χ.

Η Ισπανία είναι βασική οδός εισαγωγής των ναρκωτικών στην Ευρώπη και η Ανδαλουσία, κέντρο παραγωγής ρητίνης κάνναβης, μία από τις βασικές πύλες εισόδου ναρκωτικών στο ισπανικό έδαφος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις