Κόσμος

Ισπανία: Έστελνε τις παγιδευμένες επιστολές για να σταματήσει η χώρα του να υποστηρίζει την Ουκρανία

Ο σκοπός του 74χρονου Ισπανού που συνελήφθη για την αποστολή παγιδευμένων επιστολών σε θεσμούς όπως το ισπανικό υπουργείο Άμυνας και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Μαδρίτη ήταν να πιέσει την ισπανική κυβέρνηση ώστε να τερματίσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο ανακριτής.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακεκριμένη τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Οι επιστολές εστάλησαν μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, στην ουκρανική πρεσβεία στην Μαδρίτη, στην υπουργό Άμυνας, σε εταιρεία που κατασκευάζει εκτοξευτήρες ρουκετών που έχουν σταλεί από την Μαδρίτη στο Κίεβο, σε μεγάλη ισπανική στρατιωτική βάση σε κυβερνητικά γραφεία, σε δορυφορική της Ευρωπαϊκής Ενωσης εταιρεία και στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο διάστημα από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ουκρανικής πρεσβείας στην Μαδρίτη είχε τραυματισθεί ελαφρά στο χέρι από την έκρηξη μίας από τις επιστολές, που είχε ως αποδέκτη τον πρεσβευτή της Ουκρανίας.

Ο Πομπέιο Γκονθάλεθ Πασκουάλ χρησιμοποιούσε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το VK και το ελβετικό κρυπτογραφικό service email Protonmail, πράγμα που αποτελεί ένδειξη για τον κίνδυνο να διαφύγει στην Ρωσία, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο που προέκυψε από την πρώτη κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση.

Ο 74χρονος προμηθεύτηκε ορισμένα από τα υλικά που χρησιμοποίησε για να κατασκευάσει τις παγιδευμένες επιστολής από το Amazon.

«Δεν υπάρχει ένδειξη ότι το πρόσωπο που ερευνάται ανήκει ή συνεργάζεται με οποιαδήποτε τρομοκρατική συμμορία ή οργανωμένη ομάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1