Κόσμος

Ισπανία: Φαβορί ο Σάντσεθ για νίκη στις 28 Απριλίου

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας εμφανίζεται να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση της 28ης Απριλίου, σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα και δείχνει ότι οι Σοσιαλιστές εξασφαλίζουν ποσοστό άνω του 31% των ψήφων.

Η δημοσκόπηση του GAD3 για την ισπανική εφημερίδα La Vanguardia κατέδειξε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα ήταν πολύ κοντά στο να συγκεντρώσει την πλειοψηφία με τη στήριξη άλλων δύο κομμάτων.

Οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ θα συγκέντρωναν τις 176 που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τη στήριξη των Podemos και του Βασκικού Εθνικιστικού Κόμματος (PNV), βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Ο συνασπισμός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, των κεντρδεξιών Ciudadanos και του ακροδεξιού Vox θα συγκέντρωνε περίπου 160 έδρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS