Κόσμος

Ισπανία – Κορονοϊός: Άμεση παραίτηση κορυφαίου επιδημιολόγου της κυβέρνησης ζητούν οι γιατροί 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Γενικό Συμβούλιο Ιατρικών Ενώσεων της Ισπανίας ζήτησε την «άμεση παραίτηση» του Φερνάντο Σιμόν από τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Συντονισμού για Ειδοποιήσεις Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου Υγείας. Οι γιατροί κάνουν λόγο για «προφανή και παρατεταμένη ανικανότητά του» στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Το Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τις 52 ιατρικές ενώσεις της χώρας, αναφέρει ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις του Σιμόν «φανερώνουν έλλειψη κινήτρου, παρανόηση και έλλειψη ευαισθησίας και εκφράζουν μια προφανή άγνοια της δουλειάς του, της ευθύνης του και του λειτουργήματος των επαγγελματιών γιατρών».

 

Οι γιατροί αναφέρονται στο σχόλιο που έκανε ο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, όταν υποβάθμισε τα κρούσματα της Covid-19 μεταξύ των εκπροσώπων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου «είναι από τα περισσότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του κλάδου γειτονικών χωρών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χεζμπολάχ δέχτηκε την αμερικανική πρόταση για «αμοιβαία παύση των επιθέσεων» με το Ισράηλ – Η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λίβανο
«Τα ισραηλινά πλήγματα στην Νταχίγια θα παύσουν, σε αντάλλαγμα για τη δέσμευση της Χεζμπολάχ να απέχει από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ»
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν «συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό»
Ο Τραμπ αρχικά δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το Ιράν σταματήσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά επικοινώνησε με τον Νετανιάχου και την Χεζμπολάχ που από κοινού συμφώνησαν να σταματήσουν οι επιθ΄σεις στον Λίβανο
Ντόναλντ Τραμπ