Κόσμος

Ισπανία – Κορονοϊός: Άμεση παραίτηση κορυφαίου επιδημιολόγου της κυβέρνησης ζητούν οι γιατροί 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Γενικό Συμβούλιο Ιατρικών Ενώσεων της Ισπανίας ζήτησε την «άμεση παραίτηση» του Φερνάντο Σιμόν από τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Συντονισμού για Ειδοποιήσεις Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου Υγείας. Οι γιατροί κάνουν λόγο για «προφανή και παρατεταμένη ανικανότητά του» στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Το Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τις 52 ιατρικές ενώσεις της χώρας, αναφέρει ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις του Σιμόν «φανερώνουν έλλειψη κινήτρου, παρανόηση και έλλειψη ευαισθησίας και εκφράζουν μια προφανή άγνοια της δουλειάς του, της ευθύνης του και του λειτουργήματος των επαγγελματιών γιατρών».

 

Οι γιατροί αναφέρονται στο σχόλιο που έκανε ο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, όταν υποβάθμισε τα κρούσματα της Covid-19 μεταξύ των εκπροσώπων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου «είναι από τα περισσότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του κλάδου γειτονικών χωρών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ο Στίβεν Μίλερ, αρχιτέκτονας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
Ο Μίλερ, μεγαλωμένος στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες, υπεραμύνθηκε τότε σθεναρά της απόφασης του προέδρου Τραμπ απέναντι σε όσους τον κατηγορούσαν για αυταρχισμό
Ο Στίβεν Μίλερ
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν