Κόσμος

Ισπανία – κορονοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου στους τρόφιμους των οίκων ευγηρίας

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους τρόφιμους των οίκων ευγηρίας όλης της χώρας αποφάσισε να χορηγήσει η Ισπανία σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. 

Η επιτροπή Δημόσιας Υγείας του υπουργείου αποφάσισε να χορηγηθεί «μια επιπλέον δόση στους ανθρώπους που ζουν σε οίκους ευγηρίας, δεδομένης της ευπάθειάς τους, του προφίλ τους πολυπαθολογίας και του γεγονότος ότι ζουν σε κλειστά περιβάλλοντα», σημειώνει το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου.

Τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων της Ισπανίας επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία, ιδίως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος την άνοιξη του 2020.

Η τρίτη δόση θα χορηγηθεί επίσης σε άλλες ομάδες πολιτών που διατρέχουν κίνδυνο, όπως οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς ή οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες, οι οποίες αποδυναμώνουν τις άμυνες του ανοσοποιητικού, συμπλήρωσε το υπουργείο, το οποίο είχε ήδη αποφασίσει στις αρχές Σεπτεμβρίου μια τρίτη δόση σε ορισμένους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν ισχυρίζεται ότι βρήκε τις ταυτότητες και άλλα αντικείμενα των Αμερικανών πιλότων μετά την κατάρριψη του F-15
Ένοπλοι κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπισμού, παρουσίασαν στην κάμερα μια στρατιωτική ταυτότητα μέλους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς και έγγραφο εισόδου από ισραηλινό συνοριακό έλεγχο
Ιράν
Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται να εκδικηθούν για τον θάνατο του Χαντεμί – «Το Ιράν έχει τελική διορία μέχρι την Τρίτη» λέει ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε νέες δηλώσεις επανέλαβε ότι ο χρόνος του Ιράν λήγει το βράδυ της Τρίτης, ο Λίβανος δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από το Ισραήλ και στα Στενά του Ορμούζ επικρατεί τρομακτική... ηρεμία
Ο Ματζίντ Χαντεμί, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επνάστασης
6