Κόσμος

Ισπανία: Κτηνίατροι αποφασίζουν για εκατοντάδες αγελάδες που μένουν για μήνες στοιβαγμένες σε πλοίο

Ισπανοί κτηνίατροι αποφασίζουν σήμερα για την τύχη εκατοντάδων αγελάδων που ταξιδεύουν στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη πάνω σε ένα πλοίο, το οποίο επέστρεψε σε λιμάνι της χώρας, έπειτα από μήνες στη θάλασσα, σε συνθήκες που «θυμίζουν κόλαση», όπως τις περιγράφουν προασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων.

Το πλοίο Karim Allah πρόσδεσε στο λιμάνι της Καρθαγένης, στη νοτιοανατολική Ισπανία, χθες, έχοντας περιπλανηθεί στη θάλασσα της Μεσογείου για μήνες, αναζητώντας αγοραστές για τις 895 αγελάδες που μετέφερε.

Τα βοοειδή τα είχαν απορρίψει πολλές χώρες λόγω των φόβων ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό της κυανής γλώσσας.

Στην περίπτωση που η επιθεώρηση των Ισπανών κτηνιάτρων δείξει ότι οι αγελάδες είναι θετικές στον ιό αυτόν, θα θανατωθούν αμέσως. Τα κουφάρια τους δεν θα μπορούν να πωληθούν και το φορτίο θα πρέπει να καταστραφεί. Εάν δεν φέρουν τον ιό, οι αγελάδες θα μπορούν να πωληθούν.

Το υπουργείο Γεωργίας της χώρας ανέφερε πως θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, μετά την ανάλυση των πληροφοριών από τους επιθεωρητές.

Δύο βανάκια κι ένα φορτηγό, που μετέφερε μια γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, στάθμευσαν στην αποβάθρα, δίπλα στο πλοίο σήμερα το πρωί, μεταδίδει το Reuters.

Ο Μιγκέλ Μασραμόν, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια εταιρεία Talia Shipping Line, ανέφερε πως το πλοίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να μεταφέρει ζώα και οι ιδιοκτήτες του δαπάνησαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ για να διασφαλίσουν την ευημερία των ζώων κατά τη διάρκεια του διάρκειας μηνών ταξιδιού.

Τα ζώα προορίζονταν αρχικά να πωληθούν στην Τουρκία, ωστόσο οι αρχές εκεί εμπόδισαν το φορτίο και ανέστειλαν τις εισαγωγές ζωντανών ζώων από την Ισπανία, λέγοντας πως οι αγελάδες ενδέχεται να πάσχουν από τον ιό της κυανής γλώσσας. Η Τουρκία δεν εξέτασε τα ζώα, ωστόσο εστία του ιού είχε πρόσφατα εντοπιστεί στην ισπανική επαρχία Ουέσκα.

Μετά την απόρριψη των τουρκικών αρχών, το πλοίο μετατράπηκε σε διεθνή παρία, καθώς διάφορες χώρες αρνήθηκαν να του επιτρέψουν την είσοδο στα λιμάνια τους ακόμα και για να ανεφοδιαστεί με ζωοτροφές, με αποτέλεσμα οι αγελάδες να ταξιδεύουν πολλές ημέρες πίνοντας μονάχα νερό.

Ακτιβιστές οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων εγείρουν ερωτήματα για τη μεταχείριση των βοοειδών.

«Τι συνέβη στα απόβλητα που παρήγαγαν όλα αυτά τα ζώα εδώ και δύο μήνες; Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες», είπε στο Ρόιτερς, η Σίλβια Μπαρκέρο, η διευθύντρια της μκο Igualdad Animal.

Εκτός μιας πιθανής εστίας μόλυνσης, οι αγελάδες πιθανόν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λόγω των δυσμενών συνθηκών του ταξιδιού τους, σύμφωνα με την ίδια.

Ο δικηγόρος της Thalia είπε χθες ότι 15 αγελάδες έχουν πεθάνει.

Σε ποιον ανήκουν τα ζώα δεν είναι ξεκάθαρο. Ο αρχικός εξαγωγέας, η World Trade, λέει ότι δεν είναι υπεύθυνη για τα ζώα καθώς τα έχει ήδη πουλήσει, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν
Νετανιάχου για Ιράν: Αργά ή γρήγορα, το καθεστώς θα πέσει – Βομβαρδισμοί στη Βηρυτό, σειρήνες στο Ισραήλ – Πάνω από 20 ρουκέτες εκτόξευσε η Χεζμπολάχ
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Επίθεση στο Ισραήλ 10