Κόσμος

Ισπανία: Νέο μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες – Κατέρρευσε δίκτυο τηλεφωνίας – Εκτός λειτουργίας οι γραμμές έκτακτης ανάγκης

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το πρόβλημα προέκυψε από κάποια αναβάθμιση της Telefonica

Αντιμέτωποι με ένα ακόμη μπλακ άουτ είναι οι κάτοικοι στην Ισπανία, μόλις λίγες εβδομάδες μετά τα μπλακ άουτ που προκάλεσαν χάος και μεγάλες οικονομικές απώλειες στη χώρα.

Χρήστες του διαδικτύου και των σταθερών τηλεφώνων, από το πρωί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους στην Ισπανία. Δεν λειτουργούν καν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, με τις αρμόδιες αρχές να αναγκάζονται να δώσουν εναλλακτικούς αριθμούς για τους πολίτες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το πρόβλημα προέκυψε από κάποια αναβάθμιση της Telefonica.

«Πραγματοποιήσαμε κάποιες αναβαθμίσεις στο δίκτυο, οι οποίες επηρέασαν συγκεκριμένες υπηρεσίες σε ορισμένες εταιρείες. Εργαζόμαστε για την αποκατάστασή τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Telefónica νωρίς το πρωί. Σε ορισμένες περιοχές, το τηλεφωνικό δίκτυο άρχισε να επανέρχεται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Πελάτες των Movistar και O2, δύο εταιρειών Telefonica, ανέφεραν ότι οι οπτικές ίνες ήταν εκτός λειτουργίας, ενώ το υπουργείο Ασφάλειας ανέφερε πως από τις 4 το πρωί διαπιστώθηκαν προβλήματα με εισερχόμενες κλήσεις.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Αραγωνία, Εξτρεμαδούρα, στη Χώρα των Βάσκων και την Βαλένθια. Τα ακριβή αίτια δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Το συμβάν έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά το μπλακ άουτ στα τέλη Απριλίου, όταν εκατομμύρια άνθρωποι σε Ισπανία και Πορτογαλία βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω μιας πρωτοφανούς διακοπής ρεύματος, που παρέλυσε μεγάλο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδια επίθεσης στο Ιράν – «Μένει να δώσει τη διαταγή» αποκαλύπτει η Wall Street Journal
Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», ο Τραμπ δεν έχει δώσει ακόμη διαταγή, καθώς περιμένει να δει αν η τακτική που ακολουθεί θα υποχρεώσει την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
14
Όσα είναι γνωστά για το πυρηνικό «φρούριο» Φορντό στο Ιράν που στοχεύει το Ισραήλ - Γιατί δεν είναι το νέο Τσέρνομπιλ
Σε αντίθεση με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, όπου ένα πλήγμα μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ραδιενέργειας– το Φορντό χρησιμοποιεί εμπλουτισμένο ουράνιο σε μορφή εξαφθοριούχου αερίου που είναι επικίνδυνο αλλά δεν παρουσιάζει τον ίδιο βαθμό ραδιολογικού κινδύνου
Ιρανοί τεχνικοί εργάζονται στο Φορντό σε μια νέα εγκατάσταση παραγωγής καυσίμου ουρανίου για έναν σχεδιαζόμενο πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέως ύδατος, λίγο έξω από την πόλη Ισφαχάν, 410 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης το 2009 2