Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ισπανία: Ο Bruno άφησε πίσω του δυο νεκρούς

Ισπανία Bruno καταιγίδα

Σαρώνει την Ισπανία η καταιγίδα Bruno. Καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους. Φωτιά που ξέσπασε στη Μαγιόρκα οδήγησε στην εκκένωση 60 σπιτιών!

Δυο νεκροί και μεγάλες καταστροφές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της καταιγίδας Bruno που πλήττει τις τελευταίες μέρες την Ισπανία.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο παραθαλάσσιο καταλανικό θέρετρο Σεγκούρ ντε Καλαφέλ εξαιτίας της σφοδρότητας των ανέμων. Ανοικτά της Μαγιόρκα, στη Μεσόγειο, ένας 47χρονος άνδρας πνίγηκε ενώ έκανε σερφ σε περιοχή που ήταν σε πορτοκαλί συναγερμό, ανακοίνωσε η υπηρεσία διάσωσης των Βαλεαρίδων Νήσων. Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, ο άνδρας δεν κατάφερε να φτάσει στην ακτή εξαιτίας της μεγάλης θαλασσοταραχής.

1.000 κλήσεις για βοήθεια

Η καταλανική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων δέχθηκε περισσότερες από 1.000 κλήσεις για βοήθεια λόγω της καταιγίδας, κυρίως στις παράκτιες επαρχίες της Βαρκελώνης και της Ταραγόνας.

11 επαρχίες είχαν τεθεί σε συναγερμό χθες (27.12.2017), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, στη βόρεια Ισπανία (Γαλικία, Χώρα των Βάσκων, Αστούριας) και στην ανατολική χώρα. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα έως 120 χλμ. την ώρα και τα κύματα έφθαναν τα δέκα μέτρα. Οι σφοδροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση πινακίδων, κλαδιών δέντρων και χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

Φωτιά εξαιτίας των ανέμων!

Στη Μαγιόρκα, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας αναγκάστηκε να εκκενώσει 60 σπίτια όταν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξέσπασε φωτιά στο λόγο Siller στην πόλη Pollença.

Άνεμοι 150 χλμ στην Κορσική

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, οι ισχυροί άνεμοι με ριπές που ξεπερνούσαν τα 150 χλμ. την ώρα σάρωσαν τη Κορσική, αφού προηγουμένως η καταιγίδα έπληξε τη δυτική Γαλλία και προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τριών ανθρώπων

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας ήρε στην Άνω Κορσική τον πορτοκαλί συναγερμό, ο οποίος διατηρήθηκε σήμερα το πρωί στη Νότια Κορσική, μετά μια τέτοια καταιγίδα που ξεσπά “μόνο μία ή δύο φορές κάθε πέντε χρόνια στην Κορσική”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις