Κόσμος

Ισπανία: “Όχι” από τους Σοσιαλιστές σε συγκυβέρνηση με το Συντηρητικό Κόμμα

Παρατείνεται το πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία μετά τις χθεσινές εκλογές όπου ανέδειξαν νικητή το Σοσιαλιστικό Κόμμα χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει αυτοδυναμία.
Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Οι Σοσιαλιστές σήμερα ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μεγάλο συνασπισμό με το Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα συνεχίζεται.

Δεν θα στοιχηματίσουμε σε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση το στέλεχος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Χοσέ Λουίς Αμπάλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι κέρδισαν 120 έδρες στο 350μελές κοινοβούλιο στην Ισπανία, ελπίζουν να σχηματίσουν κυβέρνηση χωρίς να πρέπει να βασισθούν στα καταλανικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένα βήμα πριν από την κατάρρευση η εκεχειρία: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη ΗΠΑ και Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλούν για επιδείνωση της κρίσης. «Είμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη μεγάλων πολεμικών επιχειρήσεων απ’ ό,τι ήμασταν πριν από 24 ώρες»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στις ακτές του Ομάν