Σάββατο, 25 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ισπανία: Τέσσερα πτώματα βρέθηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος κοντά στις ακτές της χώρας

Ισπανία: Τέσσερα πτώματα βρέθηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος κοντά στις ακτές της χώρας
REUTERS

 Ένα σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο κοντά στις ακτές της νοτιοανατολικής Ισπανίας, εντόπισαν οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης μέσα στο οποίο βρέθηκαν τέσσερα πτώματα γυναικών μεταναστών.

Τα άψυχα σώματα τεσσάρων μεταναστών βρέθηκαν χτες Πέμπτη (11.04.2024). Οι διασώστες που εντόπισαν τα πτώματα των γυναικών, ενημερώθηκαν χτες αργά το βράδυ για την παρουσία ενός ακυβέρνητου σκάφους σε απόσταση περίπου 11 ναυτικών μιλίων (περίπου 20 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά της Καρθαγένης, πόλης των νοτιοανατολικών ακτών της Ισπανίας στη Μεσόγειο, στο οποίο βρέθηκαν οι «τέσσερις άνθρωποι που είχαν πεθάνει», όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος.

Σε ανάρτησή τους στο X, οι υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης ανέφεραν αργότερα σήμερα ότι επρόκειτο για τέσσερις γυναίκες, χωρίς να διευκρινίσουν περαιτέρω. Η χωροφυλακή επιβεβαίωσε ότι τα πτώματα ήταν τεσσάρων γυναικών, αλλά σημείωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο για την ταυτότητά τους.

Το σκάφος αυτό, το οποίο ρυμουλκήθηκε ως το λιμάνι της Καρθαγένης, μπορεί να έμεινε από καύσιμα, σύμφωνα με την χωροφυλακή.

Η Ισπανία είναι μια από τις βασικές πύλες εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη.

Το 2023, 56.852 παράτυποι μετανάστες, σχεδόν οι διπλάσιοι από το 2022 (+82,1%) εισήλθαν στη χώρα, λόγω άνευ προηγουμένου αριθμού αφίξεων στα Κανάρια Νησιά, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με την ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Caminando Fronteras, ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους μετά την απόπειρά τους να φτάσουν στην Ισπανία ανερχόταν σε τουλάχιστον 6.618 το 2023, δηλαδή 18 άνθρωποι κατά μέσον κάθε μέρα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις